Kárörvendés helyett átérzi a Ferrari fájdalmát a Mercedes

Formel 1 2017 - Großer Preis von Singapur GP14 Kimi Räikkönen Motorsport - motor sport Singapore GP Kimi Raeikkoenen VersandMagazine Grand Prix - Grosser Preis VersandAlle Ausfall Formel 1 - formula 1 Singapur - Singapore SPO Unfall - crash Circuit Name -
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Singapore, Start, Crash, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), #7 Kimi Raikkonen (FIN, Scuderia Ferrari), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #3 Daniel Ricciardo (AUS, Red Bull Racing), | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
Toto Wolff jól tudja, min megy keresztül a Ferrari, amelynek mindkét pilótája kiesett a szingapúri rajtnál. Szerinte Vettel aligha láthatta, hogy Räikkönen megérkezett Verstappen mellé.

A meglepően barátságos Ferrari-Mercedes viszonyra újabb bizonyíték, ahogy az utóbbi alakulat főnöke reagált világbajnoki vetélytársuk vasárnapi tragédiájára: Toto Wolff kárörvendés helyett azt mondta, átérezte a kínt, amit a csapattársak ütközése jelentett.

Ő a tavalyi Spanyol Nagydíjon részesült ilyen nem kívánt élményben, akkor a kakaskodó Lewis Hamilton és Nico Rosberg ütötte ki egymást. A szingapúri eset annyiban kicsit más volt, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen először nem közvetlenül egymással ütközött, hanem harapófogóba szorították Max Verstappen Red Bullját.

- nyilatkozta Wolff.

A pillanat, ami eldönthette az idei vb-t Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

Ahogy lenni szokott, a balesetben érintettek véleménye eltérő. Verstappen és Räikkönen egyaránt úgy érzi, hogy csak sodródott az árral, és a nem igazán jól rajtoló Vettel sem gondolja úgy, hogy rossz fát tett a tűzre. A sportfelügyelők egyiküket sem büntették meg, a Ferrari azonban a Twitterte először Verstappent hibáztatta, akinek a főnöke úgy válaszolt erre, hogy az ilyen véleményre orvosi beutalót írna fel. Az ifjú holland pedig a szerinte túl nagy kockázatot vállaló Vettelre mutogatott.

Wolff azonban versenybalesetnek minősíti a történteket, nem tekinti Vettelt a fő felelősnek. "Szerintem Sebastian nem láthatta, hogy legbelül Kimi is odaért melléjük, miközben Max ellen védekezett - vélte.

A Mercedes főnöke egyúttal örömét fejezte ki Hamilton győzelme és Valtteri Bottas dobogója miatt, amire nem nagyon lehetett számítani a pénteki és a szombati teljesítményük alapján. "(Vasárnap) délelőtt a kármentés foglalkoztatott bennünket, ehhez képest egy 1. és egy 3. hellyel távozunk Szingapúrból, szóval kiváló eredménnyel zártunk" - mondta.

Vettel balesetének és kiesésének köszönhetően Hamilton előnye 28 pontra nőtt a versenyzői tabellán, a Mercedes pedig 102 ponttal meglépett a Ferraritól a konstruktőrin.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!