Társoldalunk:

Kárörvendés helyett átérzi a Ferrari fájdalmát a Mercedes

2017.09.18. 16:42

Toto Wolff jól tudja, min megy keresztül a Ferrari, amelynek mindkét pilótája kiesett a szingapúri rajtnál. Szerinte Vettel aligha láthatta, hogy Räikkönen megérkezett Verstappen mellé.

A meglepően barátságos Ferrari-Mercedes viszonyra újabb bizonyíték, ahogy az utóbbi alakulat főnöke reagált világbajnoki vetélytársuk vasárnapi tragédiájára: Toto Wolff kárörvendés helyett azt mondta, átérezte a kínt, amit a csapattársak ütközése jelentett.

Ő a tavalyi Spanyol Nagydíjon részesült ilyen nem kívánt élményben, akkor a kakaskodó Lewis Hamilton és Nico Rosberg ütötte ki egymást. A szingapúri eset annyiban kicsit más volt, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen először nem közvetlenül egymással ütközött, hanem harapófogóba szorították Max Verstappen Red Bullját.

Azonosulni tudunk a Ferrari érzéseivel. Én is éltem át ugyanilyet, amikor mindkét autónkat elvesztettük, átérzem, milyen szörnyű nekik"

- nyilatkozta Wolff.

A pillanat, ami eldönthette az idei vb-tForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

Ahogy lenni szokott, a balesetben érintettek véleménye eltérő. Verstappen és Räikkönen egyaránt úgy érzi, hogy csak sodródott az árral, és a nem igazán jól rajtoló Vettel sem gondolja úgy, hogy rossz fát tett a tűzre. A sportfelügyelők egyiküket sem büntették meg, a Ferrari azonban a Twitterte először Verstappent hibáztatta, akinek a főnöke úgy válaszolt erre, hogy az ilyen véleményre orvosi beutalót írna fel. Az ifjú holland pedig a szerinte túl nagy kockázatot vállaló Vettelre mutogatott.

Wolff azonban versenybalesetnek minősíti a történteket, nem tekinti Vettelt a fő felelősnek. "Szerintem Sebastian nem láthatta, hogy legbelül Kimi is odaért melléjük, miközben Max ellen védekezett - vélte.

Azt hiszem, nagyon nehéz észrevenni egy harmadik autót a túloldalon. Ez okozta a karambolt."

A Mercedes főnöke egyúttal örömét fejezte ki Hamilton győzelme és Valtteri Bottas dobogója miatt, amire nem nagyon lehetett számítani a pénteki és a szombati teljesítményük alapján. "(Vasárnap) délelőtt a kármentés foglalkoztatott bennünket, ehhez képest egy 1. és egy 3. hellyel távozunk Szingapúrból, szóval kiváló eredménnyel zártunk" - mondta.

Vettel balesetének és kiesésének köszönhetően Hamilton előnye 28 pontra nőtt a versenyzői tabellán, a Mercedes pedig 102 ponttal meglépett a Ferraritól a konstruktőrin.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!