Vágólapra másolva!
A motorszállító szerint már megosztottak adatokat Fernando Alonsóval, ő azonban még nem tud erről. A McLaren arra számít, hogy a közeljövőben megállapodnak a kétszeres világbajnokkal.

Pénteken hivatalosan is megerősítették, hogy a McLaren jövőre Renault motorokat használ majd, a Honda pedig a Toro Rosso partnere lesz, ennek részeként Carlos Sainz legkésőbb a 2018-as szezon kezdetétől a gyári Renault pilótája lesz, miután a Red Bull kölcsönadta őt. Az F1-es közvélemény üdvözölte a fejleményeket, Fernando Alonsót azonban egyelőre nem győzték meg.

„Majd meglátjuk. Nekem nincs adatom arról, hogy mire számít jövőre a Renault, és milyen fejlesztéseket terveznek – mondta Alonso. – A mostani verseny után megpróbálom ezt megtudni, és kapcsolatba lépni velük, hogy többet tudjak az elképzeléseikről, és utána dönteni tudjak” – nyilatkozta Alonso, aki mindkét világbajnoki címét a gyári Renault-val érte el.

Alonso még nem tudja, marad-e - galériával! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője szerint már megosztottak Alonsóval adatokat, ő viszont azt mondta, hogy csak annyit tud, amennyit más is láthatott a hírekben, ezért akar Szingapúr után tájékozódni. Kijelentette, nem lehet előre megmondani, hogy a csapat jól döntött-e, de szerinte, ha a McLaren a Renault mellett döntött, akkor biztosan adatok ismeretében tették ezt.

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown szerint most a figyelmük középpontjába Alonso megtartása kerül.

„Eddig arra várt, hogy milyen technikai megoldással állunk elő. A két bajnoki címét a Renault-val nyerte, a csapatunknál jól érzi magát, mi is nagyon elégedettek vagyunk vele, úgyhogy szerintem a nem túl távoli jövőben összehozunk valamit, és ez lesz a puzzle utolsó nagy eleme. Utána már csak szponzorációt kell találnom a kereskedelmi csapatunkkal, hogy felkészüljünk a következő évre.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Noha Alonso jövője még nem dőlt el, az már biztos, hogy a gyári Renault versenyzője továbbra sem lesz, mert az istálló kölcsönkérte Carlos Sainz-ot a Red Bulltól a 2018-as szezonra, Jolyon Palmer helyére. A brit pilóta azt mondta, ő is csak a sajtóból értesült a döntésről, de többször kijelentette, hogy meg akarja tartani a helyét a csapatnál a szezon végéig. Sainz is erre számít.

– mondta Sainz arról, hogy kitölti-e az idei szezont a Toro Rossónál. – Talán én leszek az utolsó, aki megtudja, hogy mi lesz. Minden döntést a Red Bull és a Renault hoz meg. Ha másként alakul, akkor az a Renault és a Red Bull tárgyalása miatt lesz, és semmi közöm nem lesz hozzá” – szögezte le. Abiteboul pénteken csak annyit tudott megerősíteni, hogy Sainz a 2018-as szezont náluk kezdi.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!