Vágólapra másolva!
Vettel még a falnak is nekicsúszott a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésnapján, Räikkönen pedig nagyon lassú volt, holott papíron ők érkeztek favoritként az utcai pályára. Úgy érzik, a tempó benne van az autójukban, csak ki kell hozni belőle.

Miután a hasonlóan kanyargós Monacóban és a Hungaroringen uralta a pályát, Szingapúrba is a Ferrari érkezett fő esélyesként. Ennek ellenére nem szerepeltek jól a pénteki edzésnapon: Sebastian Vettel délután ugyan 2. lett, este viszont nem sikerült összehoznia egy épkézláb köridőt, és csak a 11. helyen végzett, Kimi Räikkönen pedig végig küszködött, miközben mindkétszer Daniel Ricciardo aratta le a babérokat a Red Bull-lal.

Vettel eredményét torzítja, hogy este a lágy gumikon érte el a legjobb idejét.

Az ultralágyakon sokkal gyorsabb lehetett volna, és a pálya első szektorában mindenkinél jobb részidőt is jegyzett, de a vége felé utolérte Marcus Ericsson Sauberjét, ezért el kellett vennie a gázt. A következő körében pedig megcsúszott a 10-es kanyar kijáratánál, és a falnak csapta Ferrarijának jobb hátsó kerekét – ilyen hibát egyébként sokan elkövettek a nap folyamán.

Vettel délután 2. lett, de este nem sikerült öszehoznia egy tiszta kört - katt a galériához! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A német versenyző, aki már négyszer nyert Szingapúrban, ennek ellenére optimista volt, mert úgy vélte, a Ferrariban most is van potenciál. „Ez a nap nem volt ideális, nem akartam kicsúszni – mondta. – Nagy mázlim volt, hogy utána folytatni tudtam a körözést. Az edzés elég döcögősen alakult számunkra, a balansz nem volt az igazi. De az autóban benne van a jobb idő."

Vettel hozzátette, hogy a rossz balansz miatt a kellő önbizalma sem volt meg, és a Ferrari kipróbált pár dolgot, ami nem feltétlenül bizonyult helyes választásnak.

„Meglátjuk, szombaton mire megyünk. Nem az az első péntek, amelyen küszködünk. Elég biztos vagyok benne, hogy holnap szoros lesz a küzdelem – jelentette ki.

Räikkönen, aki délután 7., este pedig 1,983 másodperces hátránnyal 9. lett, elismerte, hogy „ez nehéz nap volt, valamiért semmivel nem jutottunk dűlőre. Nem éppen ilyen kezdetre számítottunk, de most már előre próbálunk nézni. Biztos vagyok benne, hogy javulni fogunk. Nem először vagyunk ebben a helyzetben, és még csak péntek van."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!