Alonsót a Renault-val is elveszítheti a McLaren

Forma-1, Olasz Nagydíj, Fernando Alonso
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso (C) waves from a historical car during a car parade ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok azt mondta, még nyitott a jövője, nem ír alá automatikusan jelenlegi csapatával az után, hogy dobják a Hondát. Elmondása szerint sokféle ajánlat közül válogathat.

A jelek szerint minden akadályt elgördítettek a McLaren motorváltása elől, és sajtóértesülések szerint a Szingapúri Nagydíj pénteki napján fogják bejelenteni, hogy 2018-tól a Honda helyett a Renault erőforrásait fogják használni.

A csapat három éven át kitartott a gyengén teljesítő Honda mellett, de nem várhatnak tovább a javulásra, mert ez esetben szinte biztosan elveszítenék Fernando Alonsót.

Jóllehet, ez a veszély még mindig nem múlt el, noha sokan biztosra vették, hogy a spanyol aláír a következő szezonra, ha elfogadható minőségű motort kap az autójába.

Így sem biztos, hogy Alonso marad a McLarennél Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Szingapúrban maga Alonso jelentette ki, hogy még semmi sem dőlt el a jövőjével kapcsolatban. "Sokfelé vannak lehetőségek, és mindegyik nagyon jó. Legyenek türelmesek, várjanak néhány hetet - nyilatkozta. - Az F1 és az itt aratott győzelem a prioritás számomra."

Sok ajtón már nincs értelme kopogtatnia, hiszen a Ferrarinál, a Mercedesnél és a Red Bullnál beteltek a helyek, mindhárom csapat változatlan pilótafelállással folytatja jövőre is. A szóbeszéd alapján még a Williams jöhetne szóba nála potenciális célállomásként, de a legvalószínűbb forgatókönyvnek továbbra is az tűnik, hogy marad a McLarennél, és nem hagyja el a világbajnoki sorozatot, bár ismét elmondta, hogy szeretné a tripla koronát, amihez valamikor meg kellene nyernie az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órás viadalt.

"Bárhol is fogok versenyezni, jövőre nyerni akarok. Sehol sincs kedvem a legjobb 10-15-be kerülésért vagy hasonlóért küzdeni. Sok opció akad, amelyeket tanulmányozok és figyelemmel követek. Az F1 számomra az első és egyetlen prioritás, ezért előbb ezzel kapcsolatban döntök, mint más sorozatokról" - nyilatkozta Alonso.

"Egyúttal időt is akarok adni a csapatomnak. Közösen mentünk át sok nehézségen. Azt akarom, hogy legyen időnk döntéseket hozni, nézzük meg, milyen lesz a jövő évi autó. Utána majd döntenek ők és én is. Hűséges szeretnék maradni hozzájuk, semmire nem szánom rá magam anélkül, hogy előbb ők ne választanának. Nyugodt és boldog vagyok. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!