Vágólapra másolva!
A Caterham-csapat csődje óta üresen áll a Leafieldben található technikai központ, ami korábban az Arrows és a Super Aguri otthona is volt.

Egykor szebb napokat is megélt az angliai Leafieldben felépített F1-es központ, ami korábban az Arrows és a Super Aguri istálló főhadiszállásaként szolgált, majd legutóbb a Caterham-csapat költözött bele, nem sokkal azelőtt, hogy 2014 végén csődöt jelentettek.

A létesítményről egy urbex-fotós készített szomorú sorozatot tavaly, már akkor látszott, hogy alapvetően készen állna arra, hogy ismét használatba vegyék, de egy friss, idén augusztusi videó szerint alapos felújítás kellene ahhoz, hogy a lerabolt épületbe újra élet költözzön.

Korábban arról pletykáltak, hogy a Ferrari nyithat irodát Leafieldben, de ebből végül nem lett semmi, mert a legutóbbi átszervezés során ismét olasz menedzsmentnek szavaztak bizalmat, és a Scuderia továbbra is teljesen Maranellóban működik, így

az egykori Caterham-bázisnak továbbra sincs gazdája.

Már a tavalyi fotókon is látszott, hogy a gépek és egyéb ingóságok természetesen nincsenek már a helyükön, a videón azonban még üresebbnek látszik a hatalmas, loftszerű tervezőiroda, a szétrombolt sajtóterem vagy az üres üzemi konyha, ahol egykor 350 főt is elláttak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!