A McLaren bármilyen más motorral sokkal erősebb lenne

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24 : Fernando Alonso of Spain driving for McLaren Honda on Friday Free Practice during the 2017 Rolex Australian Formula 1 Grand Prix. Albert Park circuit in Melbourne, Australia March 24 2017 Asanka Brendon Ratnayake / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Ez a véleménye Daniel Ricciardónak, aki örülne, ha Alonso nyűglődése véget érne, sőt egy napon szívesen lenne a csapattársa is. A Ferrari egykori főnöke szerint a spanyol a legjobb istállót érdemelné.

Fernando Alonso különösen sok dicséretet kap Forma-1-es berkekből azóta, hogy lassan egy évtizede nem vezetheti a mezőny aktuálisan legerősebb autóját, mégis rendszeresen kiemelkedően teljesít a lehetőségeihez képest.

Daniel Ricciardo örülne, ha a kétszeres világbajnok végre a tehetségéhez méltó autót kapna.

"Tényleg kedvelem Fernandót, és versenyzőként is nagyon tisztelem. Szeretném, ha kevesebbet kínlódna a pályán, és egy elit autót vezethetne. Nagyszerű lenne, ha ő vagy (Lewis) Hamilton valamikor a csapattársam lehetne. Ezt imádnám" - nyilatkozta a Marcának.

"A Honda sajnos nem tudta gyorssá tenni a McLarent a motorjával. Úgy gondolom, a Renault-val, vagy bármely másik gyártó motorjával kapásból gyorsabbak lennének, mivel az autójuk önmagában nagyon jónak tűnik. Jövőre erősebbek lehetnek."

Ricciardo szeretne Alonso csapattársa lenni Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

A wokingiak várhatóan a héten döntenek arról, kitartanak-e a Honda mellett – jelenleg úgy tűnik, hogy nem fognak, de akadályt görgethet a váltás elé, hogy a Renault nem akar egy negyedik istállót is kiszolgálni.

A Ferrari egykori csapatfőnöke, aki egy évvel hamarabb távozott Maranellóból Alonsónál, szintén úgy érzi, hogy a spanyol jobbat érdemelne, mint amit az utóbbi években kapott.

Alonso állítólag csak akkor hajlandó szerződést hosszabbítani a McLarennel, ha dobják a Hondát.

"Egyértelműen nehéz helyzetben van. Nem könnyű döntést hoznia, de Fernando a legjobbat érdemli. Nagyszerű versenyző, ezt mindannyian tudjuk. Remélem, hogy jól fog választani, mert megérdemli" - nyilatkozta Stefano Domenicali az AS-nek.

A maradáson kívül Alonsónak nincs sok opciója: a Ferrari már bejelentette, hogy jövőre sem változtat a felállásán, és valószínűleg a Mercedes is így fog tenni, amely egyértelművé tette, hogy a múltja miatt eleve nem szívesen fogadnák be őt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!