Társoldalunk:

Hamilton szívesen volt rosszfiú a monzai dobogón

2017.09.04. 11:28

A brit pilóta nem haragszik a Ferrari szurkolóira, mert kifütyülték őt a monzai dobogón. Ross Brawn szerint szenzációs élmény a monzai dobogón állni, ha valaki a Ferrarival nyerni tud ott.

Fontos csatát nyert Lewis Hamilton a Ferrari otthonában, Monzában, a vasárnapi Olasz Nagydíjon. A brit pilóta és csapattársa, Valtteri Bottas magabiztosan legyőzte Sebastian Vettelt, ezzel Hamilton átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A Mercedes pilótája megérdemelt sikert ért el, a közönség mégis kifütyülte őt, főleg, amikor azt mondta, hogy a Mercedesé a legjobb motor.

„Igazából egy nagyon kellemes zeneszám járt a fejemben, és erre figyeltem – mondta Hamilton a fütyülésről. – Itt, Olaszországban lehet számítani erre. Az elmúlt 5-6-7-10 évben ez megszokott itt, ha nem egy Ferrari-pilóta áll az élen” – tette hozzá a brit pilóta, aki mellett a 3. helyezett Sebastian Vettel ült, ő a Red Bullnál töltött évei során már megtapasztalta ezt az élményt.

A 3. helyezett Vettelt hősként ünnepelte a tifosi

„Elkerülhetetlen, hogy az ember rosszfiú lesz itt, ha megállítja a Ferrarikat. Ha én ma nem vezettem volna, meg Valtteri sem, akkor a Ferrarik nyertek volna. Most mi vagyunk a gonosztevők. Vannak napok, amikor ezt örömmel vállalom, és egyáltalán nem érdekel ez. Én csupán tiszteletteljes próbálok maradni. Csodálom az elszántságukat, kicsit olyanok, mint az agresszív futballszurkolók.”

Így nyilvánul meg a rajongásuk a vörös autók iránt.”

Hamilton csütörtökön a Sky Sportsnak arról beszélt, hogy Olaszországban is egyre nagyobb támogatottságot érez, és úgy vélte, hogy nem áll rosszul a rajongótáborával a háta mögött. Vasárnap úgy vélte, a tifosi szenvedélyes tagjai mellett neki is sokan szurkoltak Monzában. Sok brit zászlót látott, és ő arra törekszik, hogy a közönség egyre nagyobb részét csábítsa át a Mercedeshez.

Hamiltonnak is voltak szurkolói Monzában

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a BBC 5 Live-nak szintén a labdarúgáshoz, a világbajnokság vagy az FA kupa döntőjéhez hasonlította a monzai dobogót, és felidézte, hogy a Ferrari technikai igazgatójaként szenzációs élmény volt a számára győztesként felállni a célegyenes fölé magasodó emelvényre. Brawn úgy vélte, hogy a szurkolók miatt is páratlan jelenség a Ferrari.

Nem lehetne még egy olyan márkát létrehozni, mint a Ferrari, mert ez egy organikus, evolúciós dolog. Csak növekszik és növekszik, ezért is van lojális és érzelmes, tényleg elkötelezett rajongótáboruk világszerte.

A futam utáni sajtótájékoztatón Hamilton nagy riválisa, Vettel még mindig a közönség hatása alatt volt. „Az emberek ereje lenyűgöző, hihetetlen ennyi Ferrari rajongót látni” – mondta, és még Bottas is elképesztőnek nevezte az élményt, pedig „nyilvánvalóan a többség Sebastian nevét skandálta” – tette hozzá Bottas, aki F1-es pilótaként először állhatott fel a monzai dobogóra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!