Társoldalunk:

Kiborult a Ferrari-elnök, azonnali fejlesztést követel

2017.09.03. 19:21

Sergio Marchionnét dühíti, hogy a Mercedes ennyivel jobb volt csapatánál a Ferrari hazai pályáján. Szerinte valamit elrontottak a héten.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne az Olasz Nagydíj előtt elismerően nyilatkozott csapata idei teljesítményéről, mert úgy érezte, felveszik a versenyt legfőbb vetélytársukkal, az előző három világbajnokság győztesével "Kiváló munkával fejlesztettük az autót, és meggyőződésem, hogy az teljesen egy szinten van a Mercedesével" - mondta a futam előtt.

Az viszont keserű pirulát jelentett a Ferrarinak: Sebastian Vettel a 6. rajthelyről ugyan előrelépett a 3.-ra, de Lewis Hamilton és Valtteri Bottast tempóját képtelen volt megközelíteni, így elvesztette az éllovas pozíciót a tabellán, Kimi Räikkönen pedig csak 5. lett, még a mezőny hátsó fertályából startoló Daniel Ricciardo is megelőzte.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Luca Bruno

Vettel körönként fél másodpercesre saccolta a lemaradását, ugyanakkor megemlítette, hogy valami eltörhetett az autójában az egyik kicsúszásánál, mert félreállt a kormánya. A vállalat elnökét ez nem hatja meg, kiakadt a végeredmény láttán.

Ma őrjítő volt látni a Mercedes és a Ferrari közötti különbséget - jelentette ki Marchionne a La Gazzetta dello Sportnak. - Ez nem az igazi Ferrari. Meg kell kétszereznünk az erőfeszítéseinket. Le kell törölnünk a vigyort a (mercedesesek) arcáról."

"Nyilvánvalóan szenvedtünk - ismerte el. - Az előző hétvége más volt, azóta minden a feje tetejére állt. Valamit nyilván elrontottunk az elmúlt hét napban."

A múlt hétvégi Belga Nagydíjon ugyanis Vettel végig Hamilton sarkában loholt, és néhány különbségtől eltekintve Monza nem sokban különbözik Spától.

Vettel és Räikkönen a pénteki edzések után jelezte, hogy elégedetlen az autóval, és Marchionne szerint a Ferrari gyenge teljesítményében közrejátszott, hogy az esős szombati napon nem tudtak gyakorolni száraz pályán. Azt viszont nem tartja elfogadható magyarázatnak a vasárnapi formájukra, hogy a pilóták hátrébbról, az 5-6. helyről rajtoltak.

"Ez nem számít, mert a rajt után mindenki szabadon versenyezhet, és láthattuk, hogy az autó nem volt elég erős. Majdnem egy másodperccel gyorsabb volt a Mercedes körönként - mondta. - Uralták a versenyt, semmit sem tudtunk tenni ellene."

Vettel 36 másodperccel ért célba a győztes Hamilton mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!