Hamilton nem tervezi elhagyni a Mercedest

F1 Belga nagydíj
Winner Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates on the podium after the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 27, 2017. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
El szokták mondani neki, hogy kik érdeklődnek az állása iránt. Szerinte csak formaság az újabb szerződéshosszabbítás a Mercedesszel.

Bár az utóbbi időben több félreérthető nyilatkozatot is tett, Lewis Hamilton Monzában kijelentette, hogy nem tervezi a távozását a Mercedestől.

„A háttérben tudomásomra hozzák, hogy kik veszik fel a kapcsolatot a csapattal - mondta. - Toto (Wolff) a jó kapcsolatunknak köszönhetően mindig elmondja, ha telefonál valaki. Néha érdekes hallani, hogy ki pályázik az ülésemre, vagy a csapattársaméra, és milyen manőverek történnek a háttérben. Nem tudom, mindenki számított-e rá, hogy Sebastian (Vettel) újabb három évre fog aláírni a Ferrarihoz, de az igazat megvallva ez nem változtatja meg az életemet, mert én hosszabbítani tervezek a csapattal."

Hamilton a Mercedesnél képzeli el a jövőjét Forrás: AFP/Loic Venance

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója nemrég azt mondta, egyelőre nincs napirenden Hamilton szerződése, mert inkább a világbajnoki küzdelemre összpontosítanak, és a háromszoros világbajnok is úgy véli, hogy nem kell kapkodniuk, hiszen még a jövő évre is él a megállapodása a csapattal.

"Toto azt mondta, hogy várjunk a szezon végéig, mert én is ezt szeretném - állította. - Nincs okunk kapkodni, még maradt egy évem a jelenlegi szerződésemből, tehát rengeteg időm van. A legutóbbi alkalommal a szerződésem utolsó évének a közepéig húzódott az ügy, úgyhogy most nem vagyunk elkésve."

Hamilton szerint a csapat sem kételkedik az elkötelezettségében.

"Ha megtenném, egyszerűen felhívnám Totót, és elmondanám neki, mi van az asztalomon. Nincs ilyen tervem" – erősítette meg csütörtökön, pár nappal azután, hogy a Ferrariról álmodozott az újságírók előtt, de szerinte Vettel szerződése az ő jövőjét is tisztázta.

Hamilton arra célozgatott, hogy Vettel is tapogatózott a Mercedesnél, de ezt a menedzsment tagadta Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

„Semmi nem történik ok nélkül. Az, hogy Sebastian hosszabbított, nyilván korlátozza valamelyest a lehetőségeimet a pályafutásomból hátralévő időre, ami talán öt év lehet, de tulajdonképpen leegyszerűsíti a dolgomat, hogy a puzzle egyes darabjai a helyükre kerültek." – nyilatkozta Hamilton, aki a McLaren és a Mercedes támogatásával jutott el az F1-ig, és eddig csak Mercedes motorral versenyzett.

Hamilton szerződéshosszabbítását már Niki Lauda is kész tényként kezeli.

„Lewis a legjobb versenyzőnk, mindannyian nagyra tartjuk, ezért megoldást fogunk találni a jövőre, amivel mindenki boldog lehet" – idézte őt az Österreich. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sport Bildnek azt mondta, a „Forma-1-nek ismét legendás párharca van", és a múltra visszatekintve hozzátette: „Régen Michael (Schumacher) és Mika (Häkkinen) hozta lázba az embereket, ma Sebastian és Lewis."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!