A Renault elfogadhatatlannak tartja a megbízhatóságát

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
33 VERSTAPPEN Max from Nederlans of Red Bull Tag Heuer out while 03 RICCIARDO Daniel from Australia of Red Bull Tag Heuer passes trought the straight during the Formula One Belgian Grand Prix at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2017 in Spa, Belgium. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A sportprogram vezetője szerint a megbízhatósági problémák elhárítása a gyártó legfontosabb feladata, miután Belgiumban rengeteg hibával szembesültek.

Kellemetlen volt a Belga Nagydíj a Renault erőforrás részlegének, mivel a termékeik egyik kuncsaftjuknál sem működtek hibátlanul. Az szinte nem is meglepetés, hogy Max Verstappen megint kiesett műszaki hiba miatt, de a Toro Rossót vezető Danyiil Kvjat motorjával szintén bajok voltak, a gyári Renault-nál pedig Jolyon Palmernél zavarodott meg a technika.

Cyril Abiteboul, a gyártó sportprogramjának vezetője elismerte, "nem elfogadható" a megbízhatóságuk idén, hiába rendre más probléma üti fel a fejét az általuk kiszolgált autókban.

TAG Heuernek hívják, de Max Verstappen autójában is Renault motorok romlanak el Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Alapvetően már nem nagyon izgat minket az autónk teljesítménye, a megbízhatóság viszont rendkívül. Szombaton Jo váltója, illetve a hétvégén szerte a mezőnyben több motor elromlott, és ez aggasztó" - nyilatkozta az Autosportnak.

A Renault, amely a bokszutcai pletykák szerint a következő idénytől a McLarennek is motort fog szállítani, idén a folyamatos fejlesztésre helyezte a hangsúlyt, nem pedig arra, hogy néhány alkalommal egyszerre vessen be átfogó frissítéseket.

Hülkenberg autója megbízhatóan működik, Palmeré viszont nem Forrás: AFP/NurPhoto/Xavier Bonilla

Abiteboul ugyanakkor örül, hogy a Brit Nagydíj után Belgiumban is a gyári istállójuk szerezte meg a legjobb pozíciót a három élcsapat célba érő versenyzői mögött (jóllehet, Silverstone-ban Nico Hülkenberg a defektet kapó Sebastian Vettelt is megelőzte végül).

"Úgy gondoljuk, itt a helyünk, és ezt jó látni szombaton és vasárnap egyaránt - mondta. - Aláírnám, ha rendszeresen ezen a spéci negyedik helyen végeznénk a virtuális ranglistán. A célunk továbbra is az, hogy fentebb lépjünk a megbízhatósági gondokból eredő kedvezőtlen pozíciónkból."

A Renault a szezon eleje óta a konstruktőri tabella 8. helyét foglalja el, de az előttük álló Haast Spában 1 pontra megközelítették, és az 5. Williamstől is csak 11 egység a lemaradásuk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!