Vágólapra másolva!
A holland az 5. helyen zárta a kvalifikációt Spában, de úgy érzi, mindent sikerült kihoznia az autójából. Ricciardo a balanszra panaszkodott, de bízik benne, hogy a Red Bull erősebb lesz a futamon.

A Red Bull a Belga Nagydíj időmérőjén nem tudott beleszólni a Ferrari és a Mercedes küzdelmébe, Max Verstappen az 5., Daniel Ricciardo pedig a 6. helyen végzett a két élcsapat versenyzői mögött. A holland lemaradása több mint 8 tized volt a pole-t megszerző Lewis Hamiltonhoz képest, ennek ellenére rendkívül elégedetten nyilatkozott az időmérő után. Verstappen ugyanis nem volt túl bizakodó a hétvége előtt, mivel a spái pálya nem fekszik az autójuknak.

„Nagyon elégedett voltam a Q3-as körömmel, őszintén szólva jobb nem is lehetett volna.

– mondta. - Az 5. helynél jobbnak éreztem a körömet – tavaly 2. voltam, és szerintem a mostani köröm legalább olyan jól sikerült. Ettől függetlenül elégedett vagyok az eredménnyel, azt is mondhatnám, hogy tökéletes volt az időmérőm."

Verstappen úgy érzi, jobb kört nem is futhatott volna ezzel a Red Bull-lal - kattintson a galériához! Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Verstappen elismerte, hogy a szabadedzések után nagyobb lemaradásra számítottak. „Pozitív meglepetésként ért, hogy milyen közel kerültünk a Ferrarihoz. Lewis elérhetetlen volt, de szerintem a versenyen erősebbek leszünk, és jó eredményt érhetünk el – magyarázta a holland, aki

dobogós helyezésre azért nem számít vasárnap.

– Szerencsére lenne szükségünk ahhoz, hogy különleges eredményt érjünk el. Most úgy tűnik, száraz versenyünk lesz, de remélem, holnapra változik a helyzet – szerintem esőben harcolhatnánk a legjobb helyekért."

Ricciardo elégedetlen volt az autójával

Ricciardo csak egy pozícióval maradt el a csapattársától, de jóval gyengébb köröket futott, a Q3-ban is fél másodpercet kapott Verstappentől. „A Q3-ban, éppen amikor a legtöbbet kellett volna kihoznom az autómból, egyszerűen nem voltam képes többre – mondta kissé csalódottan az ausztrál. –

Szerintem az autóm nem volt elég jó ahhoz, hogy egy teljes körben 100 százalékot nyújtsak. Úgy tűnt, a nem megfelelő balanszunk hátráltatott minket."

Ricciardo ennek ellenére úgy véli, a Red Bull joggal bízhat egy eredményes futamban. „Optimista leszek, és azt mondom, az autónk sokkal kiegyensúlyozottabban viselkedhet a holnapi futamon – bizakodott. – Ha nem kell maximális teljesítményt kipréselnünk a gumikból, akkor talán hosszabb ideig tudunk jó tempót fenntartani, mint a többiek. Én legalábbis erre számítok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!