Verstappen rosszul tudta, jön a Renault-fejlesztés

Forma-1, Magyar Nagydíj, Nico Hülkenberg, Renault
Nico Hulkenberg of Germany and Renault F1 Team driver goes during the free practice session at Pirelli Hungarian Formula 1 Grand Prix on Jul 28, 2017 in Mogyoród, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A holland tinédzser és a Toro Rosso is küszködésre számít Spában a gyenge Renault motor miatt, de a gyártó elárulta, fejlesztésekkel készülnek a két tempós pályára.

Kommunikációs zavar lehet a Renault és az ügyfélcsapatai között, mert Max Verstappen a múlt hétvégén azt mondta, nem várható fejlesztés a gyártótól, és a Toro Rosso is aggódik a tempós spái és monzai pálya miatt, miközben a Renault mindkét pályára újításokkal készül. Ezek persze nem gyökeres változások, de előrelépést hozhatnak a francia erőforrás felhasználóinak.

„Spában és Monzában új szoftveres és hardveres fejlesztéseket fogunk látni – árulta el Rémi Taffin, a Renault motorfőnöke. – Monzát mércének tekintjük, tisztázódni fog a motorok erősorrendje. Jó eredmény lesz, ha (a gyári csapat) bejut a legjobb 10 közé, mivel ezek a pályák éhesek a teljesítményre. Monza után is lesznek újításaink, mert a következő két hónap fontos lesz a 2017-es szezon végkifejlete kapcsán.”

Spában nehezebb dolguk lesz, mint a Hungaroringen volt Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A Renault célja, hogy a szezon végére a 4. leggyorsabb autó az övék legyen a mezőnyben, de a pontversenyben egyelőre csak a 8. helyen állnak, és papíron a következő pályák nem kedveznek az enstone-i istállónak.

Taffin mégis optimista, hogy Spában is folytathatják a Silverstone-ban és a Hungaroringen mutatott ütőképes formájukat.

„Az elmúlt néhány versenyen az autóink jól teljesítettek, és nem látom okát, hogy Spában miért ne folytatódna ez a trend. Spa keményen megterheli majd az erőforrást, hiszen körülbelül a pálya 67%-át padlógázzal kell megtenni, de a pilótáink jól vezetnek, a karosszéria is jól szerepel, és a motorunk is egyre jobb lesz. Minden a megfelelő irányba tart.”

A Toro Rossónál is aggódnak Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Miközben a Renault-nál egyre magabiztosabbak, a Red Bullnál versenyző Max Verstappen aggódik a spái esélyei miatt, és a Toro Rossónál is úgy vélik, hogy két nehéz futam vár rájuk. Franz Tost szerint csak Ázsiában és Amerikában várható ismét jó eredmény az olasz kiscsapattól.

– foglalta össze Tost. – Arra számítok, hogy amint megérkezünk Szingapúrba, Amerikába és remélhetőleg Japánban is igen versenyképesek leszünk. Spában és Monzában problémákra számítok, mert nagyon hosszúak az egyenesek, és egyszerűen motorerőre van szükség, de tudjuk, hogy abból kissé hiányunk van.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!