Vágólapra másolva!
A volt Forma-1-es versenyző alaposan elérzékenyült, amikor a 15 éves Eduardo elvitte pár körre egy 435 lóerős stock carral.

Rubens Barrichello mindig a szentimentális versenyzők közé tartozott. Tizenkilenc szezont felölelő Forma-1-es pályafutása során is gyakran elérzékenyült, ezúttal azonban olyan élményben volt része, amit valószínűleg kevés apuka bírt volna ki örömkönnyek nélkül: 15 éves fia, Eduardo mellett egy versenyautó anyósüléséből tapasztalhatta meg, hogy az alma nem esett messze a fájától.

Barrichello az utóbbi években maga is a brazil stock car sorozatban versenyzett, ahol 2014-ben bajnok lett.

A hazájában népszerű széria tulajdonképpen egy márkakupa, ugyanis mindenki V8-as Chevrolet Cruze-okkal vesz részt benne. Az Acelerados videójának teljes változatában először maga Barrichello autóztat egy ilyennel – többek között 12 éves kisebbik fiát, Fernandót –, mielőtt Eduardo viszi el őt pár körre.

Az autó, amelyről szó van, nem gyerekjáték: a 6,8 literes, 435 lóerős V8-as motorral és 6 sebességes szekvenciális váltóval szerelt Chevy, amely a pilótával együtt 1325 kg, 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/ó-ra, és 250 km/ó-s végsebességre képes.

Miután bepasszírozza magát az anyósülésre, az idősebb Barrichello először vígan kamerázgat a mobiljával, de később úrrá lesznek rajta az érzelmek, és a büszkeségtől sírdogálni kezd. Mondjuk azt a szívmelengető jelenetet, ahogy Eduardo ezt észreveszi, és megszorítja az apja kezét, még kívülről is nehéz száraz szemmel végignézni.

Apa és fia kalandja a videón amúgy 10:26-nál kezdődik.