Massa már újra a pályán a betegség után

F1 - EUROPE  GRAND PRIX - AZERBAIJAN 2017 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX JUIN Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP Paul di Resta(bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Gran
MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Szülőföldjén ismét a volán mögé ült, de egyelőre csak gokartban. Szüksége is van a visszatérésre, mert lenne jelentkező a helyére.

Betegség miatt váratlanul kihagyta a Magyar Nagydíjat a Williams versenyzője, Felipe Massa. A brazil pilótát a pletykák szerint ugyanaz a gyomorfertőzés támadta meg, ami a Sky Sports szakkommentátorát, Martin Brundle-t is elérte a Brit Nagydíjon, Massának viszont versenyeznie kellett volna, és ezt az orvosi engedély ellenére sem tudta vállalni.

Massa helyére a Williams tartalékpilótája, Paul di Resta ült be, aki az időmérő edzésen vezette először az autót, és bár a futamot technikai hiba miatt feladta, a Williams és a Mercedes is méltatta a teljesítményét, hiszen nem kapott ki nagyon a csapat másik versenyzőjétől, Lance Strolltól, és a futamon is tartotta vele a lépést.

Massa már újra a pályán lehet Belgiumban Forrás: DPPI/Florent Gooden

Bár Massa nemrég azt nyilatkozta, nincs ok arra, hogy miért ne akarna az F1-ben maradni, szerződése egyelőre nincs, ezért nagyon fontos a számára, hogy minél gyorsabbak visszaüljön az autóba. Ennek várhatóan nem lesz akadálya, mert brazíliai nyaralásán már gokartozással edzett, így minden bizonnyal ismét láthatja majd őt a közönség a két hét múlva esedékes Belga Nagydíjon.

A brazil pilóta egyik kihívója pont Paul di Resta lehet, aki hirtelen visszakerülhet az F1-es vérkeringésbe, miután a Force Indiától korábban visszacsúszott a DTM mezőnyébe, de tavaly ismét a Williams tartalékpilótájává nevezték ki. Az autót viszont nem vezethette, a Magyar Nagydíj után viszont újra arról álmodozik, hogy főállású F1-es versenyző legyen.

A post shared by Felipe Massa (@massafelipe19) on

„Imádnám, ha visszakerülhetnék a radarra, de nem én állok a döntéshozók listájának élén. Gondolom, más embereken múlik, hogy döntést hozzanak. Én nem tudom meggyőzni őket, csak megmutatni, hogy mire vagyok képes. Remélem, hogy az érintettek értékelték, amit (Magyarországon) nyújtottam, a tőlem telhető legprofibb munkát végeztem.”

A skót pilóta továbbra is készül, mert soha sem tudni, hogy mikor lesz rá szükség.

„A sajátomon kívül a csapat súlyát is magammal cipelem. Az ember soha sem tudja, hogy mikor történik valami, és újra szükség lesz-e rá. Én tényleg nem tudom. Most érdekes időszakot élünk, hiszen a pilótapiac a nyári szünetben is alakulhat. Azt gondolom, az én nyári szünetem most egy kicsit hamarabb kezdődött” – utalt a pilótakeringőre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!