Minél nagyobb a nyomás, Vettel annál jobb lesz

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Spanyol Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 11 to 14 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Korábbi csapatfőnöke emlékeztetett, Sebastian Vettel képes az utolsó méterekig is harcolni a világbajnoki címért és volt már, amikor a sírból hozta vissza a végső győzelmet.

Nagyon szoros csatát hozott eddig az idei F1-es világbajnokság, amit egyelőre 14 pontos előnnyel Sebastian Vettel vezet, de egy pillanatig sem nyugodhat meg, mert Lewis Hamilton és a Mercedes már többször felzárkózott mögé, és nem túl meleg időben, gyors pályákon jobb teljesítményre is képesek a Ferrarinál.

Vettel mellett szól azonban, hogy amikor eddig vezette a világbajnokságot, mindig meg is nyerte azt, ráadásul négy címéből kettőt csak az utolsó futamon hódított el úgy, hogy hátrányból fordított a sorrenden, miközben Mark Webberrel és olykor a Red Bull menedzsmentjével is csatározásokba bonyolódott. Christian Horner ezért biztos abban, hogy Vettel nem fárad bele a küzdelembe.

Vettel először hajt bajnoki címre, mióta elhagyta a Red Bullt Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Sebastian nagyon összeszedett személyiség. Hihetetlenül jól kezelte a nyomást – idézte Hornert a Crash.net. – Olyan volt, mintha egyre jobban reagálna a növekvő terhelésre. Különösen akkor, amikor a bajnokság sorsa egészen a végéig elhúzódott. Emlékezetes, hogy milyen erős volt fejben és a hozzáállásával.”

Vettel 2009-ben még csak megszorongatta Jenson Buttont a világbajnoki címért, 2010 és 2013 között viszont négy címet is nyert.

„Amikor eljutottunk a tengerentúli futamokra, és megszimatolta, hogy ráhajthat a világbajnokságra, akkor ő hozta is, amit vártunk tőle. A hozzáállása, a munkavégzése, a részletekre való odafigyelése, valamint a munkabírása mind hozzásegítette őt, hogy zsinórban megnyerje azt a négy világbajnoki címet” – emlékeztetett Horner.

Vettel fiatalabb korában is jól bírta a nyomást Forrás: AFP

Horner emlékeztetett, hogy 2010-ben és 2012-ben Vettel az utolsó méterekig küzdött a végső sikerért, ráadásul ’12-ben csak egy futamgyőzelemmel a háta mögött utazott Szingapúrba, majd zsinórban négy futamot megnyert, bár ezt akkoriban a gumik megváltoztatásának és a fegyverkezési versenynek is köszönhette.

A Red Bull csapatfőnöke azonban most már inkább megkeserítené korábbi pilótája életét.

„A bajnokság szempontjából szerintem túl nagy a hátrányunk a Mercedes és a Ferrari mögött, hogy visszavágjunk, de én szeretném legalább lenyomni a Ferrarit a megszerzett pontok terén a második félévben. Valószerű és agresszív cél a részünkről, hogy az év vége felé a dobogó magasabb fokaiért küzdhessünk néhány versenyen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!