Räikkönen nem alibizik, csak a győzelem érdekli

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Azeri Nagydíj
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen reacts during the drivers press conference ahead of the Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 22, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája nem elégedett az idei eredményeivel, de úgy érzi, ha minden építőkockát a helyére tesznek, újra sikeressé válhat a Forma-1-ben. Csak ez hajtja, hogy folytassa a versenyzést.

Az előző évekhez hasonlóan az idén sem dőlt el, hogy Kimi Räikkönen folytathatja-e a pályafutását a Ferrari versenyzőjeként az F1-ben. A Scuderia legutóbbi, 2007-es világbajnoka korábban kijelentette, hogy nem akar másik csapathoz igazolni, abban azonban már évek óta nem lehet biztos, hogy a Ferrari megtartja-e őt.

Legutóbb bő 4 évvel ezelőtt, a 2013-as Ausztrál Nagydíjon nyert versenyt, a Ferrarinál mindössze néhány 2. helyre, és egy pole pozícióra futotta 2014 eleje óta, Sebastian Vettel azonban mindig kiáll mellette, és Räikkönen ezt lojalitással, valamint csapatjátékos hozzáállással honorálja, de nem titkolta, hogy ő is jobb eredményeket vár magától.

Közkedvelt figura, de a Ferrarinál korábban Fernando Alonso és most Sebastian Vettel is rendszeresen legyőzi Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Személy szerint nem vagyok elégedett az eredményekkel – szögezte le az Autosportnak. – Versenyeket akarok nyerni, folyamatosan az élen akarok lenni, és ez eddig az idén sem jött össze túl gyakran. Tudom, hogy mikor alakulnak helyesen a dolgok, de az idén is sok minden történt, és az ember ilyenkor megfizeti ennek az árát.”

Räikkönen versenyét Valtteri Bottas kétszer is tönkretette, és a Brit Nagydíjon defektet is kapott,

Silverstone-on kívül viszont csak kétszer tudta igazán megszorítani Vettelt, a Monacói Nagydíjon, ahol a pole-ból indulhatott, de Vettel a bokszban elé került, valamint a Hungaroringen, ahol Vettel műszaki hibával küzdött, ezért nem tudott meglógni a csapattársától. Räikkönen viszont hiszi, hogy „megvan a tempóm, ez nem aggaszt, az a lényeg, hogy mindent a megfelelő helyre tegyünk.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A Ferrari versenyzője elismerte, hogy az idei eredményeivel sem elégedett, de ezen nem akar rágódni, abban viszont nem biztos, hogy eleget nyújtott a jövője biztosításáért. „Nem tudom, majd egyszer kiderül. A csapat tudja, hogy mit akarok. Végül is, rajtuk múlik, hogy kiválasszák, bármi is a legjobb nekik.”

Bár sokszor vádolták már azzal, hogy csak alibizik, Räikkönen kijelentette, őt csak a sikerek érdeklik.

„Az egyetlen célom, hogy jól szerepeljek, csak ez az oka annak, hogy itt vagyok, semmi más – szögezte le. – Nem akarok csupán a részese lenni ennek, pont a sztori másik végén állok. Nem mindig mókás, amikor a dolgok nem alakulnak jól, de ez van. Az eredmények sok dologtól függnek. A tempónk megvan, de ez nem elég akkor, ha a többi nem úgy megy, ahogy az ember remélte.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!