Vágólapra másolva!
De csak névleg, a Ferrari motorokat címkézhetik át a Sauberen és a Haason. Sergio Marchionne elismeri, dolgoznak rajta, hogy a legendás márka valamilyen formában részt vegyen a világbajnoki sorozatban.

A Fiat vállalatcsoport elnöke kijelentette: van alapja azoknak a híreknek, amelyek szerint az Alfa Romeo valamilyen formában hamarosan visszatérhet az F1-be.

- nyilatkozta Sergio Marchionne, aki a Ferrarit is irányítja.

Akár a Haas motorjait is átcímkézhetik Alfa Romeóra Forrás: Farkas Péter - GPhírek

Az elmúlt években többször szárnyra kapott a pletyka erről, de nem lett belőle semmi. Az Alfa Romeo belső köreiből származó információk alapján úgy tűnik, a vállalat rövid időn belül nem fog motorokat gyártani az F1-hez, viszont legalább a márkanévvel megágyazhatnak egy esetleges későbbi projektnek.

Ezt úgy oldaná meg a Fiat, hogy a Ferrari motorjait átcímkézik a két ügyfélcsapatuknál, a Haasnál és a Saubernél, és erre akár már a következő szezonban sor kerülhet. Ez nem lenne szokatlan, tavaly óta a Red Bull például Tag Heuer néven futtatja a Renault erőforrásait.

A Ferrarinak azért sem lenne hátrányos a névcsere, mert a Haas és a Sauber renoméja nem kimagasló; főleg utóbbinál nem mutat jól, hogy Ferrari motorokkal versenyez – igaz, a konstruktőri tabella sereghajtója a megállapodás értelmében nem az idei, hanem a tavalyi specifikációt kapja. Ez azonban jövőre megváltozik, sőt a Sauberből akár a Ferrari fiókcsapata is lehet.

Az Alfa Romeo utoljára 1987-ben szerepelt a Forma-1-ben, akkor a kis Osella csapat partnereként

Marchionne megemlítette azt is, hogy az elektromos versenysorozatba, a Formula E-be is beszállhat a vállalatcsoport, amire a portfoliója miatt elsősorban a Maserati esélyes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!