Az idén először nem paráztak a Honda megbízhatósága miatt

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Magyar Nagydíj
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso (R) and McLaren's Belgian driver Stoffel Vandoorne race at the Hungaroring circuit in Budapest on July 30, 2017, during the Formula One Hungarian Grand Prix. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Haszegava Juszuke szerint a hungaroringi volt az első olyan verseny idén, ahol nem féltek attól, hogy a motor idő előtt elromlik. Nagyjából elégedettek az eredménnyel.

A McLarenre szinte rá sem lehetett ismerni a Magyar Nagydíjon, a csapat ugyanis a változatosság kedvéért tönkremenő motorok és/vagy rajtbüntetések helyett jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Versenyzőik majdnem az egész hétvégén fennakadás nélkül körözhettek, és mindketten pontot tudtak szerezni, ami először jött össze nekik az idén.

A Honda F1-es programját irányító Haszegavának tetszettek is a látottak. "Nem állíthatom, hogy magabiztossá váltunk, de ezúttal semmilyen problémát sem érzékeltünk.

- nyilatkozta az Autosportnak.

A McLaren végre mindkét autójával pontot szerzett Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Viszonylag elégedett vagyok a versenyen nyújtott teljesítménnyel. Tudtuk, hogy a középmezőnyhöz viszonyítva ütőképesek lehetünk. A 7-10. hely közé vártuk magunkat, az élcsapatok mögé. Örülök, hogy úgy teljesítettük a versenyt, ahogy elvártuk."

Igaz, egy kis probléma azért volt Stoffel Vandoorne autójában az MGU-H-val a pénteki második edzésen, ami lerövidítette a belga gyakorlását, de Haszegava Juszuke szerint az egység a tervezett élettartam vége felé járt, így a cseréje nem zavarta meg az ütemtervet.

A Honda nemrég vetette be a "Spec 3" kódjelű motort, ugyanakkor már javában készülnek az idei negyedik változat bemutatására is.

"Bár jó lendületbe kerültünk a nyári szünet előtt, nem vagyunk elégedettek a szezon első felében elért eredményeinkkel. Folytatjuk a fejlesztést a javulás érdekében, és reméljük, hogy jól fogjuk kezdeni az idény második felét Spa-Franchorchampsban" - jelentette ki Haszegava.

A 11 pontos McLaren a Magyar Nagydíjon átugrotta a Saubert a konstruktőri tabellán, és most megpróbál a 26 pontos Renault után eredni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!