Társoldalunk:

Megint összeütközött a két Force India

2017.07.30. 21:42

A két Force India a Hungaroringen is ütközött, a franciának végig sérült autóval kellett versenyeznie. A kettős pontszerzés után az istálló nem szeretne többet foglalkozni az incidenssel.

A Force India mindkét autójával pontszerző helyen végzett a Hungaroringen, a tempójukkal azonban nem lehettek elégedettek: az időmérőn mindkét pilóta kiesett a Q2-ben, a futam pedig a McLaren is jobb tempót diktált náluk. A versenyen első körében ráadásul Sergio Pérez és Esteban Ocon a kelleténél közelebb került egymáshoz, és a franciának sérült autóval kellett folytatnia a futamot.

A Force India két versenyzője nem először csapott össze az idény során, Bakuban valószínűleg egy dobogós helyet buktak el az ütközésükkel. A Hungaroringen nem lett súlyos következménye az incidensnek, de

Ocon a futam után elmondta, az egész versenyére kihatott az első körös ütközés.

A két Force India a rajtnál akadt összeForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Elég zavaros volt a rajt, és Sergio belém hajtott az első kanyarban - mondta Ocon, aki végül Pérez mögött, a 9. helyen ért célba. - Nem tudom, mit csinált, de valószínűleg elfékezte magát. Kiszakított egy darabot a padlólemezemből, rosszabbul is végződhetett volna az incidens."

Az esetnél Pérez első szárnya is enyhén megrongálódott, de a mexikói szerint ez nem hátráltatta a versenyen. Ettől függetlenül egyáltalán nem volt elégedett a versenyével. "Megsérült az első szárnyam, de ez nem sokat változtatott az autóm balanszán. Az összkép azonban nem volt túl jó - ami a tempót illeti, ez volt a legrosszabb hétvégém a szezonban. Sokat küszködtem az autómmal, de örülök, hogy sikerült pozíciókat javítanunk és pontokat szereznünk."

A csapat nem haragszik

A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley nem tulajdonított nagy jelentőséget az ütközésnek. "Csak egy kis koccanás volt - mondta. - Egymásra támaszkodtak, majd az egyikük számára nem maradt elég hely. Ennyi történt, lapozzunk. Mindketten megúszták, és jó eredményekkel fejezték be a futamot, ezért nincs miről beszélnünk."

"A verseny rajtja mindig egy nehéz helyzet, mert egyszerre sok autó próbál beférni ugyanabba a kanyarba. Most Esteban egy kicsit rosszul járt ezzel, Checo pedig jól jött ki belőle, de az ilyesmi megtörténik. Nem kell negatívumként kezelni ezt a versenyt - jó napunk volt, mindkét autónk pontszerző lett."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!