Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája az időmérő napján közel sem volt olyan gyors, mint pénteken, mert a felmelegedő pályán alulkormányzottságtól szenvedett. Pechére az utolsó edzésen még az autója is lerobbant.

Egy nap alatt elillant a Red Bull tempóját övező optimizmus a Magyar Nagydíjon: pénteken Daniel Ricciardo mindkét edzésen a leggyorsabb volt, de a szombati gyakorláson ő és Max Verstappen is több mint 1 másodperces hátrányba került az élen végző Ferrarikhoz képest.

Az időmérőre ezt nagyjából megfelezték, de így sem tudták megelőzni legalább a Mercedes egyik pilótáját, akik feltűnően küszködtek a hétvégén, és be kellett érniük a harmadik rajtsorral. Ricciardo azt mondta, eleve rosszul kezdődött a napja, majd a harmadik edzésen elszenvedett műszaki hibája még mélyebbre lökte a gödörben.

Azzal 25 percet vesztett a felkészülési időből.

"Ma délelőttre sokat változott a pálya, és főleg a Ferrari talált rengeteg időt, mi nem tudtuk tartani velük az iramot a fejlődésben - ismerte el, utalva a péntekhez képest mintegy 10 Celsius fokkal forróbb aszfaltra. - Hamar lépéshátrányba kerültünk, és még nincs rá alátámasztott magyarázatunk."

Az autó nagyon alulkormányzottá vált, nem tudtuk munkára fogni az első gumikat."

Ricciardo autója lerobbant az utolsó edzésen, ami a problémák miatt különösen rosszul jött neki Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"A délelőtt megtett néhány kör alatt éreztem, hogy nem tartunk ott, ahol tegnap, úgyhogy dolgoznunk kellett az autón. Aztán jött a probléma, és ezt nem tudtuk megtenni - mondta. - A hidraulikával történt valami. Egy cső elengedett, vagy ilyesmi."

- sopánkodott. - Max végig tudott vezetni (a délelőtti edzésen), ez alapján megpróbáltuk kitalálni, milyen a pálya, és hogyan tehetjük rajta működőképessé az autót. Az időmérőre nem készítettük fel optimálisan, s bár a Q1-ben és a Q2-ben pofoztunk rajta, a Q3-ra sem lett olyan, hogy elégedett legyek vele."

A pole megszerzését nem tartotta reálisnak, ennél viszont mindenképp jobb eredményre számított. Elismerte, hogy több hibát is vétett a legjobb körében, ezért saját teljesítményével sem lehet elégedett.

A Red Bull párosa közül Max Verstappen rajtolhat előrébbről, aki pénteken még hátrébb állt a csapaton belüli sorrendben.

Verstappené lett az 5. rajtkocka Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Elég sokat változtattunk az autón, mert tegnap nem voltam elégedett vele. Nem bíztam benne, hol alul-, hol túlkormányzott volt. Egyszerűen nem találtuk az egyensúlyt" - nyilatkozta a holland.

"Később viszont rendbe hoztuk az autót, az időmérőn, amikor számított, már jónak éreztem. A 4. hely egyértelmen elérhető volt, de az utolsó kísérletem előtt változtattunk az első szárnyon, ami erős túlkormányzottságot okozott. Ugyanakkor így is elégedett vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!