Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint a brit felvehette volna a versenyt a Ferrarikkal, ha nem hibázik az első Q3-as körében. Hamilton attól tart, a szűk Hungaroringen lehetetlen lesz megelőzni Vetteléket, csak a rajtban bízhat.

A Mercedes egyre jobb formába lendült az utóbbi versenyeken, a Magyar Nagydíjat azonban a szokásosnál gyengébben kezdték, és ezúttal az időmérőn sem tudtak robbantani. A két Ferrari kibérelte az első rajtsort a vasárnapi futamra, miközben Valtteri Bottas a 3., Lewis Hamilton pedig csak a 4. pozíciót szerezte meg. A brit lemaradása majdnem fél másodperc volt világbajnoki riválisa, Sebastian Vettel mögött, pedig az időmérő második etapjában még ő volt a leggyorsabb.

A csapatfőnök

Toto Wolff szerint Hamiltonnak a pole pozícióra is lett volna esélye, ha nem rontja el az első körét a Q3-ban.

A háromszoros világbajnok a 4-es kanyarban csúszott ki a bukótérbe, és ezután már be sem fejezte a körét, emiatt pedig nagyobb nyomás alatt kellett teljesítenie az utolsó percekben.

"Az egész időmérő alatt folyamatosan javultunk, és szerintem harcolhattunk volna a pole pozícióért - nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak. - Az első körben elkövetett hibája azonban rossz hatással volt az utolsó próbálkozására is. Biztosan gyorsabbak lehettünk volna, így annyira nem is vagyok csalódott a teljesítményünk miatt."

Hamiltont Bottas is megelőzte a Magyar Nagydíj időmérőjén Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Nem számít győzelemre

Hamilton az edzés alatt többször is vibrációra panaszkodott, és Wolff szerint sem voltak tökéletes állapotban az abroncsai, amikor hibázott a Q3 elején. A brit csalódottan nyilatkozott az időmérő után, mert a szűk Hungaroringen a szokásosnál is nagyobb hátrány, hogy csak a 4. helyről indulhat.

- kesergett. - A Ferrarik megelőzése lehetetlen feladat lesz, ha nem ütköznek problémákba."

Hamilton egyébként azt mondta, nem lepődött meg a Ferrari fölényén az időmérőn, és Wolffal ellentétben

nem hiszi, hogy lett volna reális esélye a pole pozícióra.

"Tudtuk, hogy a Ferrari gyors, a délelőtti gyakorlás után tisztában voltunk vele, mire képesek. Szerintem a szabadedzésekhez képest még jól is teljesítettünk, de ma nem volt sokkal több az autónkban" - mondta.

Valtteri Bottas elismerte, hogy a Ferrari "egyszerűen jobb munkát végzett" a hétvégi eddigi részében, de szerinte még nincs minden veszve a Mercedes szempontjából. "Még van mit tennünk a holnapi versenyig, meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni a futamból - mondta. - Nyilván nem teljesítünk olyan jól, mint kellene, és ahogy szeretnénk - ez is bizonyítja, hogy még sokat kell javítanunk az autónkon. Szerintem még nem szabad leírnunk az esélyeinket, a silverstone-i futamon is bebizonyosodott, hogy bármi megtörténhet, de tényleg nagyon nehéz dolgunk lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!