Vágólapra másolva!
A Renault már szerdán jelentette az FIA-nak, hogy idő előtt cserélni kell a német váltóját. Öt hellyel hátrébb sorolják az időmérő után, pedig biztatóan kezdte a Magyar Nagydíjat.

Nico Hülkenberg remekül szerepelt a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján, délelőtt a 9., délután a 7. helyen végzett a Renault-val. Az időmérő edzésen azonban nem számolhat hasonló helyezéssel, pénteken ugyanis kiderült, hogy az autójában idő előtt ki kellett cserélni a váltót.

Mivel a német még nem teljesítette a kötelezően előírt minimumot, azaz hat versenyt az előző váltójával, a csere miatt automatikusan megbüntetik az időmérő után,

5 hellyel hátrébb sorolják majd a rajtrácson.

Hülkenberg a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon remekül szerepelt, a 6. helyen ért célba, a futam után azonban a Renault szerelői felfedezték, hogy meghibásodott a váltója. A cseréről már szerdán értesítették az FIA-t, Hülkenberg tehát előre tudta, hogy hátránnyal érkezik a Hungaroringre.

Hülkenberg máris hátrányba került a Hungaroringen - katt a galériához! Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A német pilóta ettől függetlenül joggal reménykedhet a pontszerzésben a Magyar Nagydíjon, pénteken csak a három élcsapat pilótái tudták megelőzni. "Egy átlagos pénteki napon vagyunk túl, kicsit küszködtünk a tapadással, ahogy mindenki más is - mondta. - A lényeg, hogy az autónk tempója megint nagyon jónak tűnik, így minden okunk megvan rá, hogy bizakodva várjuk a következő két napot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!