Vágólapra másolva!
Nem változtat a felállásán a Haas-csapat, ezért a tulajdonos arra számít, hogy jövőre még erősebbek lesznek, hiszen új autót sem kell építeniük. Mi lesz a Ferrari pilótáival?

Jövőre is Romain Grosjean és Kevin Magnussen vezeti majd a Haas-csapat F1-es autóit, erősítette meg Gene Haas, az istálló tulajdonosa az F1 hivatalos weboldalának. A következő már Grosjean harmadik szezonja lesz az amerikai alakulatnál, Magnussen pedig első alkalommal tarthatja meg az állását egy adott szezon végén.

Haas elmondta, hogy optimista a következő szezonnal kapcsolatban, mert elődjével, Esteban Gutiérrezzel ellentétben Magnussen is képes pontokat szerezni, ráadásul jövőre nem kell ismét teljesen új autót építeniük, mert nem változnak meg a szabályok, és a Ferrari motort is használják majd a továbbiakban.

A Ferrarit is befolyásolja kissé, hogy kik versenyeznek a Haasnál Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Haas pillanatnyilag a konstruktőri világbajnokság 7. helyén áll 29 ponttal, Gene Haas még ugyanennyit szeretne gyűjteni a szezon további versenyein, azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez elég lehet-e az előrelépéshez az 5. helyre. Úgy vélte, az lesz sikeres a középmezőnyben, aki a legkevesebb hibát véti. A Force Indiát jelölte meg következetesen pontokat gyűjtő istállóként.

Haas bejelentése a Ferrari üléseinek sorsáról is árulkodik.

E szerint Grosjean nem foglalhatja el Kimi Räikkönen helyét jövőre, pedig a francia pilóta nem titkoltan azért igazolt a Haashoz, hogy a maranellóiak látóterébe kerüljön, és nem marad hely Antonio Giovinazzinak, a Ferrari tartalékpilótájának, és az F2-ben lenyűgözően szereplő Ferrari-juniornak, Charles Leclerc-nek sem.

Giovinazzi jövője kérdéses, mert a Haasnál nincs hely neki, és egyelőre nincs másik Ferrari motort használó csapat a jövő évi rajtrácson Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Egyelőre azzal a hét alkalommal foglalkozom, amikor szabadedzéseken vezethetek – nyilatkozta Giovinazzi, de elismerte, hogy versenyzői ülést akar szerezni jövőre. – Nagyon nehéz bekerülni az F1-be, hiszen csak 20 ülés jut az egész világra, ez nem olyan, mint a foci. Ez az első évem a Ferrarival, nagyon jók hozzám, és bízom bennük. Ők tudják, hogy mit tehetnek értem.”

Giovinazzi az év elején két futamot teljesített a Saubernél Pascal Wehrlein helyén, aki az F1.com-nak azt mondta, fogalma sincs, hol versenyez majd jövőre, mert ezt nem ő dönti el, csupán igyekszik jól szerepelni, és pontokat szerezni. Wehrleinnel ellentétben az újonc Stoffel Vandoorne helye biztos a McLarennél, a Motorsport.com-nak megerősítette, hogy ő nem lesz részese az átigazolási szezonnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!