Vágólapra másolva!
A közepes, de még a lágy keverék sem igazán hozta lázba őket, gyakorlatilag csak a szuperlágyból rendeltek nagyobb mennyiséget.

A Pirelli nyilvánosságra hozta a csapatok által a jövő hétvégi Magyar Nagydíjra rendelt gumiszettek mennyiségét. A lista nem tartalmaz különösebb meglepetéseket: a három keverék közül mindenki a leglágyabbat részesítette előnyben, ami megfelel az idei trendeknek, mert a Pirelli a mezőny nagy része szerint túl óvatosan válogat a pályák többségére.

Miután a kemény keveréket gyakorlatilag kiszavazták a kínálatból, a gumikat a gyors kanyarok révén különösen megterhelő Silverstone-ba is a közepes, a lágy és a szuperlágy keveréket vitték el.

A sokkal lassabb Hungaroringen ugyanezek szerepelnek a menün.

Jóllehet, a múlt vasárnapi Brit Nagydíj végén mindkét Ferrarin szétszakadtak a lágy keverékű gumik, a mogyoródi pályán nem várható hasonló dráma – viszont valószínűleg sokkal melegebb lesz, ami kihat majd az abroncsok használatára.

A közepes keverékből mindenki csak egyetlen szettet rendelt a hétvégére, és jellemzően a lágyból is kettőt-hármat. Ebből csupán a Haas kért négyet a versenyzői számára. A választást ennek megfelelően a piros feliratú szuperlágy gumik uralják, amelyből a pilóták többségének 9-10 fog a rendelkezésére állni a három nap alatt.

A csapatok gumiválasztása a Magyar Nagydíjra Forrás: Pirelli

Ezúttal a világbajnokság éllovasai is teljesen egyformán választottak. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen 1 szett közepes, 2 szett lágy és 9 szett szuperlágy Pirellivel gazdálkodhatnak majd. A Red Bullnál Daniel Ricciardo ugyanilyen leosztásban kap gumikat, Max Verstappen viszont eggyel kevesebb lágyat, de cserébe eggyel több szuperlágyat – jóllehet, a csapaton belül általában csak azért vannak különbségek, mert a péntek délutáni szabadedzésen a két versenyző eltérő keverékkel teljesít hosszú etapot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!