A Mercedes-főnök durván leoltotta a kettős mércét reklamáló pilótát

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes-AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
Mercedes AMG F1 Director of Motorsport Toto Wolff (AUT) during Qualifying for the Austrian FIA Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria on 2017/07/08 (Photo credit should read "JFK/APA-PictureDesk via AFP")
Vágólapra másolva!
Toto Wolff a Haas versenyzőjének zűrös múltjára utalva beszólt, hogy örüljön, amiért egyáltalán az F1-ben lehet. Az időmérős incidensben kárvallott Grosjean csapatfőnöke sem elégedett a bíráskodással.

A silverstone-i időmérőn az egyik gyors körére készülő Lewis Hamilton csak az utolsó pillanatban vette észre az utolsó kanyarnál, hogy mögötte lendületből jön Romain Grosjean, s mire kapcsolt, már megzavarta ellenfelét. Az ügyben vizsgálatot indítottak a sportfelügyelők, de az esetet nem minősítették akadályozásnak, nem büntették Hamiltont.

A kárvallott azonban kettős mércét reklamálva úgy érezte, ha nem egy világbajnoki elsőségért küzdő pilóta tesz ilyet, biztosan nem ússza meg. Grosjean úgy érezte, körülbelül 3-4 tizedet bukott, és emiatt nem tudott Stoffel Vandoorne előtt végezni a Q3-ban.

Grosjean 10. lett az időmérőn, de a feltartás nélkül megelőzhette volna Vandoorne McLarenjét Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Tudom, hogy az élen a világbajnoki cím a tét, de mi ugyanolyan keményen harcolunk a saját pozíciónkért, és engem ma feltartottak. Hogy is fogalmazzak? Ha egy másik versenyző teszi, valószínűleg lépnek ellene - mondta. - Meglepett az a megfogalmazás, hogy a »hátul érkező versenyzőt nem tartották fel«."

"Kínában öt rajthelyes büntetést kaptam, mert túl gyorsan mentem dupla sárga zászlóknál. Ma pozíciót vesztettem, mégsem történt semmi."

Wolff keményen visszavágott Grosjean szavaira Forrás: APA-PictureDesk/JFK / EXPA / picturedesk.com/Jfk

A Mercedes csapatfőnöke,

Toto Wolff a pilóta előéletét felhánytorgatva élesen visszaszólt neki.

"Vannak, akik folyton morognak. Nem is akarom kommentálni - nyilatkozta. - Ha Romain Grosjean felszólal, és büntetéseket követel más pilótáknak, nézzünk rá a múltjára!"

A Haas versenyzője ugyanis 2012-ben a sportág ügyeletes bajkeverője volt sorozatos ütközéseivel, a Belga Nagydíjon okozott tömegbaleset miatt el is tiltották egy futamra. Jelenlegi főnöke, Günther Steiner szintén elégedetlen a hétvégi feltartás ügyében született ítélettel.

"Mi lett volna, ha Romain teszi ugyanezt Hamiltonnal? Mindenki válaszoljon magában - mondta. - Hasonlóbb feltételeket kellene teremteni, pedig folyton megy a tanakodás, hogy hogyan rántsuk összébb a mezőnyt. Sohasem kerülünk közelebb az élcsapatokhoz, ha két csoportot hozunk létre."

"Jelenleg van egy, amelyik a maga ura, és van egy, amelyik nem. Hiányzik a következetesség a büntetéseknél, minden attól függ, épp kit vizsgálnak."

Emlékeztetett arra is, hogy az élmezőny tagjai rendszeresen reklamálnak, ha az útjukba kerül egy lassú autó.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!