A Mercedes dühében bebizonyította, hogy nem száll ki az F1-ből

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Osztrák Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Austria, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas F1 Team), 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A pletykákon feldühödve nyilvánosságra hoztak egy szponzori szerződést, amelyet a télen kötöttek, és amely még legalább három évig érvényes marad.

A Mercedes főnökét, Toto Wolffot pár héttel ezelőtt feldühítette, hogy a brit Channel 4 szakértőjeként dolgozó Eddie Jordan azt állította, a német autógyár 2018 végén ki fog szállni az F1-ből, pontosabban ismét csak motorszállítóként marad a világbajnoki sorozatban, saját csapattal nem.

Cáfolják, hogy kiszállnak Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Wolff ezt a projekt „1500 alkalmazottjával" szembeni támadásként értékelte, amely elbizonytalanítja a dolgozókat, Jordan viszont azzal vágott vissza, hogy neki az értesüléseit kell megosztania a tévénézőkkel. Bár korábban több fejleményt pontosan megjósolt, a Mercedes kiszállásáról tett kijelentését nem annyira egy konkrét információra alapozta, mint inkább arra a feltevésre, hogy a vállalat elérte az F1-ben, amit lehetett, így nincs különösebb értelme folytatnia.

A Mercedes erre reagálva most a honlapján megjelentetett cikkben hozta nyilvánosságra, hogy a tavalyi év végén meghosszabbította szponzori szerződését a malajziai olajcéggel, a Petronasszal, így az együttműködésük még legalább három évig folytatódik –

tehát 2020-ig mindenképpen az F1-ben maradnak.

Ez úgy jön ki, hogy a Petronas és a Mercedes 2010 óta partnerek, és azt írták, az új szerződés időtartamának végére a viszonyuk már „több mint egy évtizedes" lesz.

A cikkben egyébként a Petronas elnöke, Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin ecseteli az együttműködés előnyeit, és hangsúlyozza, hogy bár az idei lesz az utolsó Malajziai Nagydíj, ők nem mondanak le az F1-es részvételről.

„Mi valójában már 1995-ben beszálltunk az autósportba, azaz néhány évvel az első, 1999-ben megrendezett Malajziai Nagydíj előtt – mutatott rá. – És maradni is akarunk. Az együttműködésnek hosszú éveken át rengeteg pozitív hozadéka volt, ezért örömmel jelenthetem be, hogy meghosszabbítottuk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!