Vágólapra másolva!
Nem csak Lewis Hamiltont sújtotta balszerencse az Osztrák Nagydíjon, egy héttel később Valtteri Bottast is utolérte a terven felüli váltócsere miatti rajtbüntetés.

Nem küzdhet a pole pozícióért Valtteri Bottas, hiába volt mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb Silverstone-ban. A finn pilóta Mercedesében ki kell cserélni a sebességváltót, de az még nem futotta le a szabályokban előírt hat futamot, ezért öthelyes rajtbüntetést fog kapni az időmérő eredményéhez képest. Bottas így a legjobb esetben is csak a 6. helyről indulhat vasárnap.

A Mercedes szerint a hiba ugyanaz, ami miatt Lewis Hamilton autójában is ki kellett cserélni a váltót a múlt héten, ezzel ismét megerősítést nyert, hogy Hamilton múltkori meghibásodásának nincs köze a bakui balesetnek, amikor Sebastian Vettel hátulról nekiment az Ezüstnyílnak. Akkor azt közölték, hogy kockázatos lett volna a váltót tovább használni, és Bottasnál is az elővigyázatosságra szavaztak.

Jól indult, de hamar rosszra fordult Bottas hétvégéje Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bottas váltóját is megpróbálták addig használni, amíg csak lehetett, a hatversenyes etapot azonban nem fogja végig bírni, ezért a csere mellett döntöttek. A Mercedes mérnökei azonban biztosak abban, hogy a Hamilton autójába múlt héten, és a Bottas autójába a hétvégén bekerülő új változat esetében ez a meghibásodás nem fordulhat elő újra.

A helyzet nagy csapás Bottasnak, mert a finn pilóta a múlt hétvégi győzelmével már 15 pontra megközelítette Hamiltont, és eddig Silverstone-ban is gyorsabbnak bizonyult nála, így azonban valószínűleg a két Ferrari és a két Red Bull is elé kerül majd a vasárnapi rajtrácson.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!