A Sauber új vezére gyorsan tisztázni akarja a Honda-kérdést

Forma-1, Brit Nagydíj, Marcus Ericsson, Sauber
Sauber's Swedish driver Marcus Ericsson drives during the first practice session at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 14, 2017 ahead of the British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az új csapatfőnök, Frederic Vasseur számára az első fontos feladat az, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba a jövő évi motorszállító kapcsán.

Idény közben új kézbe került a karmesteri pálca a Saubernél, ahonnan Monisha Kaltenborn nemrég távozott a tulajdonossal szembeni nézeteltérések miatt, és utódja az utánpótlás-kategóriákban sikeres, az F1-ben korábban már megfordult Frederic Vasseur lett.

"Újjá kell szerveznem a csapatot, és megint rendszeresen a pontszerzők között kell lennünk - mondta a feladatáról a francia szakember a L'Equipe-nek. - A Longbow sok pénzt fektet az istállóba, és precízen kidolgozott tervük van a következő évekre. Szabad kezet kaptam az irányításra. A csapat motivált, és korábban megmutatta, hogy milyen képességekkel rendelkezik."

A csapat versenyzője, Ericsson a Brit Nagydíj edzésén Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Sauber idén már több pontot gyűjtött, mint tavaly egész évben, de így is csak a konstruktőri tabella 9. helyén tanyázik, és bármikor visszeshet a McLaren mögé,

amellyel elvileg közös lesz a motorszállítója 2018-tól.

Elméletileg megegyeztek a Hondával, hogy a következő szezontól tőlük vásárolnak motort, de a héten többen arról pusmogtak, hogy erről hivatalosan még nem állapodtak meg, és az istálló kihátrálhat a szerződésből. Vasseur számára ennek tisztázása az első számú prioritás.

Gyorsan rendeznünk kell. Az alapján, amit a McLarentől hallottam, ijesztő lehet velük" - nyilatkozta.

Az istálló pilótája, Marcus Ericsson azt mondta, ha a Honda teljes erőbedobással a sikerre koncentrál, a Sauber jól jár, máskülönben viszont kár lenne az együttműködésért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!