Hamilton nyaralni ment a londoni parádé helyett

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj, szurkolók, rajongók, stagediving
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton crowd-surfs with the fans after winning the British Formula One Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 10, 2016. Lewis Hamilton streaked away to comfortably win his home British Grand Prix on Sunday, with Mercedes team-mate Nico Rosberg hanging on for a provisional second. Third was the Red Bull of Max Verstappen, but championship leader Rosberg -- suffering late gear-box trouble -- was under investigation over a radio communication that could spell further trouble for the German. / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Állítólag az F1 menedzsmentje és a Mercedes vezetése sem vette jó néven, hogy Lewis Hamilton kivett két nap szabadságot a Brit Nagydíj előtt.

Utcai parádéval népszerűsítik a Forma-1-es Brit Nagydíjat szerdán Londonban, de a látványosságról pont a közönségkedvenc Lewis Hamilton fog hiányozni. A háromszoros világbajnok a spielbergi és a silverstone-i teendői közötti három napot inkább szabadsággal tölti, ezért már kedden magyarázkodni kezdett a rajongóinak.

„Drága Szurkolóim, alig várom, hogy lássalak benneteket Silverstone-ban. Addig is elmegyek két napra. Isten áldjon mindannyiótokat, szeretettel, Lewis” – írta Hamilton a Twitterre, majd egy bulizós videót is posztolt a barátaival a közösségi oldalra.

A Daily Mail a múlt héten még arról írt, hogy Hamilton is részt vesz a londoni bemutatón, ez azonban a jelek szerint nem így történik, hiszen a rendezvény előzetes videójából is hiányzott a Wimbledonban szurkoló Carlos Sainzhoz hasonlóan. A Pitpass viszont már arról számolt be, hogy az F1 menedzsmentje és a Mercedes sem örül Hamilton döntésének és a bejelentés időzítésének.

Hamilton igazi közönségkedvenc Nagy-Britanniában,

és világszerte is az F1 egyik legnépszerűbb versenyzője. Tavaly a Brit Nagydíj megnyerése után a rajongók tengerében crowdsurfölt, és a Liberty Media minden bizonnyal továbbra is számítana rá, hogy sikerüljön rentábilissá tenni a silverstone-i futamot vagy megágyazni egy esetleges londoni nagydíjnak.

Hamiltont rocksztárként ünnepelték tavaly Forrás: AFP/Oli Scarff

A Mercedes pilótája láthatóan letört volt az Osztrák Nagydíj után, ahol csak a 4. lett a sebességváltó-csere miatt, és 20 pontra nőtt a hátránya Sebastian Vettel mögött. Ő azonban nem tulajdonított nagy jelentőséget a hangulatának.

– mondta. – Az ember nem lehet boldog, ha nem ér el jó eredményt. Mindent feláldozunk azért, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzuk. Nehéz mosolyogni, amikor a dolgok az ember ellen dolgoznak. Az azt jelentené, hogy nem érdekelne eléggé, de a tény az, hogy engem nagyon is érdekel ez.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!