Vágólapra másolva!
Éles kritikát fogalmazott meg a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne versenyzője, Kimi Räikkönen felé, aki jobb híján magyarázkodni kezdett. Nem jó ómen a jövője szempontjából.

Ritkán tapasztalható őszinteséggel jellemezte versenyzőjét Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója vasárnap az Osztrák Nagydíj helyszínén. Az olasz-kanadai üzletember Sebastian Vettellel is elbeszélgetett a bakui verseny után, Kimi Räikkönennek viszont a Reuters segítségével üzent. Félreérthetetlenül.

„Úgy gondolom, Kiminek magasabb szintű elkötelezettséget kell mutatnia a haladás érdekében – idézték. – Vannak napok, amikor kissé lusta, de majd meglátjuk, mi lesz.”

Räikkönen őszinte kritikát kapott Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Marchionne véleménye ezúttal nem jó ómen Räikkönen számára, akinek szerződtetése 2014 óta minden évben téma, folyamatosan egyéves szerződéseket kap, sajtóhírek szerint egyre alacsonyabb összegért. Vettel rendszeresen kiáll mellette, és Räikkönen egyáltalán nem politikus alkat,

az eredményei azonban az idén általában elmaradnak a csapattársáétól.

Räikkönent 2014-ben Fernando Alonso leiskolázta, Vettel 2015-ben szintén alaposan legyőzte, bár tavaly közelebb voltak egymáshoz elsősorban a német pilóta hibái miatt. Az idén ismét gyengén kezdte a szezont, Marchionne egyszer már elbeszélgetett vele, de továbbra sem megy neki, és balesetek miatt sok pontot is vesztett, gyakorlatilag már most kiszállt a bajnoki küzdelemből.

Mostanában ritkán szerepel jobban Vettelnél Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nyilvánvalóan jól akarok szerepelni – magyarázkodott Räikkönen. – A csapatom is jól akar teljesíteni, és minden tőlem telhetőt megteszek. Nem arról van szó, hogy nem próbálkozok. Ez néha sajnos nem megy simán, de ez része a tervnek. Továbbra is keményen igyekszünk, és

A Ferrari gyakran a szeptemberi Olasz Nagydíjon jelenti be a versenyzői kilétét, addig mindössze három futam maradt, a hétvégi Brit Nagydíjon, majd a július végi Magyar Nagydíjon mutatnia kell valamit Räikkönennek, mert az egyik kedvenc pályáján, Spában már lehet, hogy késő lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!