Sainz nem érti, miért esett neki a Red Bull vezetősége

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 15: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 15, 2017 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170415-01219 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Szerinte a tény, hogy jövőre nem szeretne a fiókcsapatnál versenyezni, nem jelenti azt, hogy nem lojális a munkaadójához. Holland híresztelések szerint viszont Sainz támogatói terjesztik a Verstappent a Ferrarival összekötő pletykákat is, hogy zavart keltsenek a Red Bullnál.

Carlos Sainz az Osztrák Nagydíj hétvégéje előtt kijelentette, ha jövőre nem kap helyet a Red Bullnál, nem szeretne egy újabb szezont a fiókcsapat Toro Rossónál eltölteni, hiszen készen áll arra, hogy három év után újabb szintre lépjen a karrierjében. A nyilatkozata óriási visszhangot keltett a Red Bull háza táján: Christian Horner kijelentette, hogy Sainz nem megy sehova, mivel a következő idényre is érvényes szerződése van az osztrák istállóval, amely jövőre is a Toro Rossónál szeretne helyet biztosítani neki. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig Sainz lojalitását kérdőjelezte meg.

"Szerintem kicsit össze van zavarodva - mondta az osztrák a Sky Sportsnak. - A vezetésén is látszik ez, elkövetett néhány buta hibát ebben az idényben. A szerződése azonban kristálytiszta. Itt Ausztriában van egy mondás: nem harapunk bele abba a kézbe, amely enni ad nekünk.

Sainz szombaton hangsúlyozta, rendkívül hálás a Red Bullnak az F1-es esélyért, de szerinte érthető, hogy nem akar egy negyedik idényt is az utánpótlás-csapatban tölteni. "Szerintem kicsit felfújták ezt az egészet - mondta. - Szerintem semmi különöset nem mondtam tegnap."

Sainz szerint természetes, hogy tovább szeretne lépni a fiókcsapatból Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

"Versenyzőként, ambíciókkal teli pilótaként és emberként egyértelmű, hogy az elsőszámú célom az, hogy a Red Bull versenyzője legyek, és velük együtt harcoljak a dobogós helyekért. Mindent nekik köszönhetek - ismerte el. - Hálával tartozom a Toro Rossónak és az ottani embereknek, mert nekik köszönhetek mindent, amit elértem az F1-ben. Viszont céljaim is vannak. Az a célom, hogy a Red Bull versenyzője legyek, remélhetőleg minél előbb."

Kitúrná Verstappent a csapatból?

Sainz rámutatott, hogy a Toro Rosso 12 éves története során ő lenne az első versenyző, akit egy negyedik szezonra is a csapatnál tartanak. "Elég furcsa helyzet lenne, mert egy utánpótlás-csapat általában arra való, hogy fejlesszék a versenyzőket, akiket később magasabb szintre akarnak emelni - mondta, majd hozzátette, meglepődött a Red Bull-főnökök heves reakcióján, de nem érzi úgy, hogy ez befolyásolná a jövőjét. - Az F1-ben néha megtörténik az ilyesmi. Mást nem tehet, tanulnom kell ebből, és legközelebb majd óvatosabban beszélek."

A 23 éves spanyol hozzátette, a "jelenlegi állás szerint" valóban a Red Bull egyik csapatánál fog versenyezni jövőre, "de a 2017-es szezon hosszú, és még sok minden megváltozhat."

A hírek szerint nem ő az egyetlen a Red Bullnál, aki másfelé kacsingat: egy ideje tartja magát az a híresztelés, hogy Max Verstappen is tovább szeretne lépni, mégpedig a Ferrarihoz.

Egyes lapok, például a spanyol Marca szerint a holland már egy előszerződést is aláírt az olaszokkal, de ez egyelőre színtiszta pletykának tűnik.

Holland források pedig arra gyanakodnak, hogy a Verstappent a Ferrarival kapcsolatba hozó híresztelések mögött nem más áll, mint Sainz és támogatói, köztük a kétszeres ralivilágbajnok édesapja, az idősebbik Carlos Sainz. A hollandok szerint a spanyol emberei abban reménykednek, hogy a pletyka életben tartásával feszültséget tudnak okozni a Red Bullon belül, és Verstappen már az idény végén elhagyhatja az istállót, ezzel helyet teremtve Sainznak.