Megint erősítette a mérnöki stábját a Sauber

Forma-1, Sauber, Marcus Ericsson
09 ERICSSON Marcus (swe) Sauber F1 C36, action, during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 28th in Monte Carlo - Photo Marc de Mattia / DPPI
Vágólapra másolva!
A csapat folytatja a mérnöki gárda megerősítését, ezúttal a Mercedes egyik korábbi mérnökét és a már megszűnt Manor istálló főtervezőjét igazolták le. A hétvégén bejelenthetik az új csapatfőnököt is.

A Forma-1-es mezőny egyik sereghajtója, a Sauber tavaly óta több szaktekintéllyel erősítette a stábját, és folytatja aktív tevékenységét a mérnöki piacon a javulás érdekében: bejelentették, hogy leigazolták a menetdinamikai részleg élére a Mercedes korábbi szakemberét, Ian Wright-ot, aki közel 16 évnyi F1-es tapasztalatot mutathat fel.

Az Autosport meg nem erősített információi szerint emellett megállapodtak Luca Furbattóval is, a megszűnt Manor korábbi főtervezőjével, aki a technikai igazgató egyik közvetlen beosztottjaként kaphat feladatokat, a tervezői csapat tagjaként.

Nagy a jövés-menés Forrás: DPPI/Marc De Mattia

Wright a Mercedesnél, illetve jogelődjeinél, a BAR-nál, a Hondánál és a Brawn GP-nél töltötte egész karrierjét a világbajnoki sorozatban, ahol a szoftverrészleg vezetői pozíciójáig kapaszkodott fel a ranglétrán. Az istállót 2014-ben hagyta el. Furbatto a Tyrrellnél kezdte F1-es pályafutását 1998-ban, később a BAR, a Toyota, a McLaren és a Toro Rosso is alkalmazta, mielőtt a Manor főtervezője lett.

A Sauber új technikai igazgatóval (Jörg Zander) és stratégával (Ruth Buscombe) dolgozik az idei évtől, egyelőre a konstruktőri tabella 9. helyét foglalják el, és a McLarennel csatáznak az utolsó pozíció elkerüléséért.

Bakuban ismét pontot szereztek Forrás: DPPI/Florent Gooden

Bár máris több pontot szereztek, mint tavaly egész évben, nem állítható, hogy felhőtlen a hangulat házon belül: nemrég távozott a csapatfőnöki tisztségből Monisha Kaltenborn, aki nem jött ki jól az istálló elnökével, méghozzá állítólag azért, mert nem biztosított előjogokat Marcus Ericssonnak Pascal Wehrleinnal szemben.

Utódjaként több név is felmerült a sajtóban, de a Turun Sanomat szerint a legnagyobb esélyes, Frederic Vasseur lesz a befutó. Tudósítójuk úgy tudja, a bejelentést már a hétvégi Osztrák Nagydíjon megteheti erről a Sauber.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!