Nem csak a gumiktól gyorsult a Mercedes Kanadában

Spanish F1 Grand Prix Valtteri Bottas - Racecar Driver Spain Auto Racing Barcelona - Spain Bestof Catalonia COMMEMORATION Circuit de Catalunya DRIVER Formula One Grand Prix Formula One Racing HORIZONTAL KISSING Mercedes-Benz Montmelo Motorsport Photograph
Valtteri Bottas, Sebastian VETTEL, team Scuderia Ferrari, team Mercedes AMG F1 during the Formula One GP of Spain 2017 celebrated at Circuit Barcelona Catalunuya on 14 May 2017 in Barcelona, Spain. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Többször megkérdőjeleződött már az idén a Mercedes elsősége az F1-ben, de Valtteri Bottas szerint még mindig az Ezüstnyíl a legjobb autó a mezőnyben. Tovább csatáznak a Ferrarival.

Az idén eddig nem látni az előző három évre jellemző Mercedes-fölényt az F1-ben, hiszen Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is három-három győzelmet szerzett eddig, az egyéni pontversenyt a Ferrari, a konstruktőrit viszont az Ezüstnyilak vezetik. Monacóban a Ferrari nyújtott meggyőző teljesítményt, Kanadában viszont fordult a kocka. Valtteri Bottas is úgy véli, hogy csekély a különbség köztük.

„Minimális, ha van egyáltalán – idézte a Motorsport.com. – Szerintem a Ferrari nem jobb nálunk, talán egy szinten vagyunk. Lehet, hogy az időmérőkön mi vagyunk egy kicsit erősebbek, de nem sokkal” – tette hozzá a Petronas rendezvényén, ahol kiderült, hogy a Mercedes új üzemanyagot használt Kanadában, ami kissé erősebbé tette az autót.

Bottas az idén egy pole pozíciót szerzett és egy versenyt nyert Forrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Susana Hinojo

A Mercedes elsősorban a gumik működésének megértésére összpontosít, és Lewis Hamilton Kanadában elmondta, a tengerentúli futamra nem készültek fejlesztésekkel, Bottas viszont elárulta, ő érezhetőnek tartotta a teljesítmény növekedését is.

– mondta. – Ezek apróságok, de az F1 minden apró részletről szól, minden segít egy kicsit, különösen olyan szoros csatában, mint amit a Ferrarival vívunk. Néhány időmérőn pár ezreddel vagy századdal Sebastian mögé kerültem, úgyhogy a csatában minden jól fog jönni” – tette hozzá Bottas, aki úgy vélte, a szoros küzdelem még néhány versenyig biztosan megmarad a Ferrarival.

Vettel egyelőre Hamiltont is megszorítja Forrás: AFP/Lluis Gene

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a csapat számára gyengén sikerült Monacói Nagydíj után még azt mondta, hogy ők az esélytelenebbek az idén, a kettős győzelemmel végződött Kanadai Nagydíj után azonban már úgy gondolja, hogy mégis az övék a legjobb autó a mezőnyben. Azt viszont elismerte, hogy lesznek hétvégék, amikor nem ők bizonyulnak majd a legjobbnak.

de ettől még jó autó, habár néha nehézségeket okoz. Ezt el kell fogadnunk, és értékelnünk kell a számos pozitív jellegzetességét. Hiszem, hogy a mi autónk a leggyorsabb a mezőnyben, és nem is akarnék mást – mondta. – Lesznek jobb és kevésbé jó hétvégéink is, de mindegyikből a legtöbbet kell kihozzuk, és a nehéz pillanatokban is maximalizálnunk kell a pontokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!