Hamilton: Alonsóval mérgező lenne a kapcsolatunk

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, okostelefon
McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (L) records with his telephone as Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton looks on during a press conference at the Circuit de Catalunya on May 12, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok elismerte, hogy a McLarennél nem működött a kettejük munkakapcsolata. Alonso nem zárta ki, hogy az év végén elhagyja a Forma-1-et.

Újabb kiesést és újabb csalódást hozott Fernando Alonso számára az F1-es visszatérés a Kanadai Nagydíjon, ahol kijelentette, szeptemberig győztes helyzetbe kell kerülnie a McLarennek, hogy jövőre is a csapat tagja legyen. Elméletileg van egy szabad hely a Mercedesnél, de ők szinte biztosan megtartják Valtteri Bottast, és Lewis Hamilton is elárulta, nem működtek jól a dolgai Alonsóval.

Hamilton újoncként, 2007-ben volt az akkor friss kétszeres világbajnok csapattársa a McLaren-Mercedesnél, de a brit pilóta a vártnál jobban szerepelt, pályafutása 6-7. versenyét zsinórban meg is nyerte, majd elmérgesedett a kapcsolata a spanyollal, mert a várakozásokkal ellentétben ő volt a világbajnoki cím elsőszámú esélyese. Végül mindketten kikaptak a Ferrariktól.

Nem mindig volt felhőtlen a viszony Forrás: AFP/Lluis Gene

„Ez nem csak rólam szól, a csapatban több száz ember dolgozik – nyilatkozta Hamilton a spanyol El Pais-nak. – A kapcsolatom Fernandóval ártalmas volt, és az egész csapatot megmérgezte. Bizonyos szempontból személyes ügy volt. Vannak emberek, akik mellett nem lehet létezni, és akik nem tudnak megmaradni a közelünkben” – magyarázta.

Hamiltonnak azonban nem kifejezetten Alonsóval van problémája.

„Ha két világbajnokot beteszünk egy csapatba, mindkettő megpróbálja majd a legjobbját nyújtani, és az egyik sem fogja engedni a másiknak egy kanyarban sem. Túl sok feszültség lenne” – nyilatkozta a brit pilóta, és ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy nem akar Alonso csapattársa lenni a Mercedesnél, de ettől még nagyra tartja az ellenfelét.

Nem volt jó párosítás a 2007-es Forrás: AFP

„A Forma-1 a showról szól, és nagyon kevés pilóta van, aki képes ezt megteremteni – ismerte el. – Ott van Alonso, (Sebastian) Vettel, meg én, úgyhogy remélem, (a McLaren) meg tudja oldani a gondjait a csapaton belül.”

Ez egyre kilátástalanabbnak tűnik a Honda motor lecserélése nélkül,

ennek viszont súlyos anyagi következményei lehetnek a McLarenre nézve. A Renault sem ígért túl sok jót Alonsónak, ezért bár ő az F1-ben akar maradni, elismerte, hogy akár egy teljes szezont is eltölthet jövőre az IndyCarban. „Miért is ne? Én nagyon nyitott vagyok bármire. Hazudnék, ha azt mondanám, tudom mi fog jövőre történni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!