Vágólapra másolva!
Monacóban a Scuderiát vádolták meg azzal, hogy Räikkönen rovására hozta játékba Vettelt, de egy F1-es veterán szerint egyik versenyzőjüknek sem kedveztek – ellentétben a Mercedesszel.

A Monacói Nagydíjon nagy port kavart, hogy sokan úgy érezték, a Ferrari szándékosan kedvezett a vb-címre esélyesebbnek tartott Sebastian Vettelnek a stratégiával, a bokszban kihozva őt a pole-ból rajtoló, előzőleg vezető csapattársa, Kimi Räikkönen elé. Bár ez néhány rivális csapat, köztük a Mercedes és a Red Bull szerint sem történt így, mert előre nem lehetett tudni, hogy a korábbi vagy a későbbi kerékcsere lesz-e előnyösebb, a közvélemény előtt mégis úgy csapódott le, hogy Raikkönenből másodhegedűs lett.

Egy korábbi F1-es versenyző, Marc Surer azonban nem ért egyet ezzel.

Épp ellenkezőleg: Kínában Vettel nagyon sokáig be volt ragadva Kimi mögé, a Ferrari mégsem lépett közbe – emlékeztetett a német Sky-nak adott nyilatkozatában. – Másfelől a Mercedes egyértelműen csapatutasításokat használt Bahreinben. Ezt a rádión nyíltan megtették."

Surer szerint Vettel Monacóban egyszerűen gyorsabb volt Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Surer ezzel arra utalt, hogy a gumikkal szenvedő Valtteri Bottast kétszer is arra kérték: álljon félre Lewis Hamilton útjából. Szerinte a Ferrari ezzel szemben korrekten járt el, így nem demoralizálta Räikkönent, akire még szükségük lesz a konstruktőri vb-cím megszerzéséhez. Úgy véli, utólag érthetően elmagyarázhatták neki, miért vesztette el a győzelmet Monacóban.

„Kimi mostanra megérthette, mi miért történt – mondta Surer. – Először mérges volt amiatt, hogy elvesztette a versenyt, de rá kellett jönnie, hogy Vettel gyorsabb volt nála. Ennyi."

Surer Hamiltont is arra buzdította, hogy koncentráljon keményebben az F1-re, különben nem lesz esélye legyőzni Vettelt, aki már 25 pontos előnnyel vezeti az összetettet.

– figyelmeztetett Surer. – Bottas tartja vele a lépést, sőt talán előtte is van, amire Hamilton egyáltalán nem számított. Bottas keményen dolgozik, és képes kihozni az autójából a maximumot, ahogy (Nico) Rosberg is tette tavaly."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!