Vettel maradni fog, mert Ferrarival nyerni a legszebb

Horizontal Winner Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) celebrates on the podium next to second placed Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen after the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit, on May 28, 2017 in Monaco.  / AFP PHO
Winner Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) celebrates on the podium next to second placed Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen after the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit, on May 28, 2017 in Monaco. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Scuderia technikai igazgatója arra számít, hogy a négyszeres világbajnok kitart a csapat mellett. Mattia Binotto úgy véli, a Monacói Nagydíj áttörést hozott a számukra.

Kisebb meglepetésre Sebastian Vettel vezeti az egyéni világbajnokságot, és a Ferrari is az élen áll a konstruktőri pontversenyben. Ez a Scuderia szempontjából az átlagosnál is lényegesebb, mert egyik versenyzőjükkel, Vettellel és Kimi Räikkönennel sincs szerződésük a 2017-es szezon után. Papíron mindketten távozhatnak az istállótól, de Mattia Binotto szerint nem ez történik majd.

„Vettel nem csak a versenyzőink egyike, hanem többszörös világbajnok is. Szerintem velünk fog maradni – nyilatkozta a Ferrari technikai igazgatója a La Gazzetta dello Sportnak. – Hogy miért? Mert egy Forma-1-es versenyzőnek nincs szebb annál, mint vörös színekben győzni.”

Ferrarival nyerni az igazi? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel 16 év, és Michael Schumacher 2001-es győzelme óta először nyert a Ferrarival Monacóban, ráadásul – bár vitatott eredmény született – Räikkönen révén kettős győzelmet értek el, amire 2010 óta nem volt példa a Ferrarinál. Binotto szerint a siker „felszabadító” volt mindenkinek a Ferrarinál.

A négyszeres világbajnok maradására számít a Ferrari korábbi versenyzője is, a Tifosi egyik kedvence, Jean Alesi. A francia pilóta mindössze egyszer nyert, az 1995-ös Kanadai Nagydíjon, de így is szeretettel tekint vissza a Maranellóban töltött évekre.

Monacóban jól ment a Ferrarinak, de hosszú még a szezon Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Én ismerem az érzést, amikor vörös színekben nyer – utalt Vettelre. – Egy olyan csapattól érkezett, aminek nem volt történelme, és bár megnyerte a bajnokságot, rájött arra, hogy a Ferrari sokkal többet ér a Tifosi szeretete miatt, még a csalódásokkal együtt is.”

A német Sport Bild úgy tudja, hogy Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója még a szeptemberi Olasz Nagydíj előtt pontot tenne Vettel új szerződésére, a versenyző viszont Monacóban azt mondta a lapnak, hogy egyelőre nem tárgyalnak a megállapodásról, egyetértenek abban, hogy most a világbajnoki címért zajló küzdelemre kell összpontosítaniuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!