Társoldalunk:

Nem teszi Hamilton másodhegedűsévé Bottast a Mercedes

2017.06.07. 09:25

Toto Wolff csapatfőnök kijelentette, hogy nem változtatnak a hozzáállásukon. Elismerte, hogy a hétvégi verseny helyszíne, a montreali pálya nem feltétlenül kedvez az autójuknak.

Benne van a pakliban, hogy Sebastian Vettel még nagyobb egérutat nyer a tabellán Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt, ha a Mercedes nem áll be egyértelműen valamelyik pilótája – a pontállás diktálta logika szerint Hamilton - mögé a világbajnoki küzdelemben. Toto Wolff, a címvédő istálló csapatfőnöke azonban kijelentette: nem változtatnak az eddigi hozzáállásukon, továbbra is egyforma bánásmódban fogják részesíteni a britet és a finnt.

Mindketten kitűnően mennek, mi pedig ragaszkodunk az elvünkhöz, miszerint hagyjuk őket versenyezni egymással, mert ez viszi előre a csapatot

– bár néha nehéz betartani, hiszen nem mindig az a versenyző nyer, aki előrébb áll a világbajnokságban" - mondta a Mercedes kanadai futamelőzetesében Wolff.

Még sem Bottasból, sem Hamiltonból nem csinálnak másodhegedűstForrás: DPPI/Antonin Vincent

Hamilton 25 ponttal követi Vettelt, Bottas lemaradása ugyanakkor már csapattársától is 29 pont. A Mercedes évek óta hangoztatja a semlegesség politikáját a versenyzők között, akiket csak akkor szólítanak fel a másik elengedésére, amennyiben az elöl haladó egyértelműen akadályozná üldözőjét. Ilyenre Bahreinben volt példa idén, ahol a gumikkal szenvedő Bottasnak kellett kétszer is félreállnia Hamilton útjából.

OLVASNIVALÓ

A soron következő Kanadai Nagydíjról Wolff azt mondta, a Mercedesnek ismét nehéz dolga lehet. "A verseny trükkös lehet számunkra a pálya vonalvezetése miatt - utalt arra, hogy a W08-nak a jelek szerint a hosszabb kanyarokból álló helyszínek kedveznek, és Montrealban nem igazán vannak ilyenek. - Ez a pálya ugyanakkor mindkét pilótánknak fekszik. Lewis többször nyert itt korábban, és Valtteri is rendre erősen szerepelt a Williamsszel."

"Az a lényeg, hogy rendesen elvégezzük a házi feladatunkat, és mindent megadjunk a versenyzőknek ahhoz, hogy sikeresek lehessenek."

A Mercedesnek többször akadt már gondja a gumik kezelésével, ami meglehetősen látványos volt Monacóban, de Wolff nem fél, hogy ez tartósan visszaveti őket.

"Korábban is voltak fájdalmas hétvégéink. Az a lényeg, hogy szívósak legyünk, és felálljunk az esésekből - mondta. - Emlékszem a szingapúri problémánkra 2015-ben, ami szintén fájdalmas volt. Kitűztünk egy határidőt a gondok megoldására, mielőtt a következő, szuzukai versenyre összpontosítottunk, és ott nyertünk is."

"Monaco után ugyanígy jártunk el – megoldjuk a problémákat, mielőtt Montrealra helyezzük át a figyelmünket. Ez maratonfutás, nem sprintverseny."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!