Társoldalunk:

Buttont GT-versennyel ajándékozza meg a Honda

2017.06.02. 11:49

A McLaren tartalékjának kedve szottyant a versenyzéshez a japán Super GT sorozatban, és a Honda jóvoltából rajthoz is állhat benne az augusztus utolsó hétvégéjén rendezett szuzukai futamon.

A Honda lassan rendszert csinál abból, hogy azzal kárpótolja a McLaren kötelékébe tartozó pilótákat a gyenge motorteljesítményért, hogy F1-en kívüli sorozatokban biztosít nekik versenyzési lehetőséget és új élményeket. Fernando Alonso a motorgyártó közbenjárására kapott autót az Indy 500-ra, Jenson Button pedig csütörtökön azt jelentette be, hogy augusztus utolsó hétvégéjén rajthoz áll a japán Super GT sorozatban.

Ezt szintén a Honda intézte el. "Miután vezethettem az NSX Concept-GT autójukat tavaly decemberben, érdeklődni kezdtem a Super GT iránt.

Beszéltem a Hondával, és lehetőséget adtak rá, hogy versenyezhessek a szuzukai 1000 kilométeres versenyen

- mondta Button. - F1-es pilótaként, illetve a Team Mugen tagjaként a győzelemért fogok hajtani. Nagyon várom, hogy ismét a japán szurkolóim előtt versenyezhessek."

Button a Super GT-ben folytatjaForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A Forma-1-ben idén hivatalosan csak szabadságon lévő Buttont Monacóban a volán mögé szólította a kötelesség, ő helyettesítette az Indy 500-on vendégszereplő Alonsót. Előtte nem tesztelte a 2017-es McLarent, a Super GT-re viszont nem csak a szimulátorban fog készülni: jövő kedden és szerdán már vezeti is a Team Mugen Honda NSX-ét. Csapattársai Hideki Mutoh és Daiszuke Nakadzsima lesznek – utóbbi vezetékneve ismerősen csenghet, hiszen Daiszuke a Forma-1-ből ismert Nakadzsima-család sarja, Szatoru fia, Kazuki öccse.

Kazuki maga is indul a Super GT sorozatban. Bár a mezőnyt főleg japán pilóták alkotják, a nevezési listán ismerős lehet még az F1-ben szintén megfordult Heikki Kovalainen és Judzsi Ide neve is, valamint a korábbi tesztpilóták közül Björn Wirdheimé és James Rossiteré

A nyolc versenyből álló bajnokságból eddig három versenyt rendeztek meg, a szuzukai a hatodik lesz a sorban.

Minden bizonnyal azért itt áll rajthoz Button, mert a sorozat többi állomásának otthont adó pályát nem ismeri az F1-ből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!