Vágólapra másolva!
A Sauber versenyzője nem szedett össze egy újabb sérülést az ijesztő monacói balesetben, sikerrel átment az orvosi vizsgálatokon, így rajthoz állhat a Kanadai Nagydíjon.

A Sauber pilótája, Pascal Wehrlein kihagyta az idei első két versenyt a szezon előtti Bajnokok Tornáján elszenvedett csigolyasérüléséből kifolyólag, amelye a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon kis híján megint rásérült egy hasonló balesetben.

Wehrleinnek nem kell újabb futamokat kihagynia Forrás: DPPI/Florent Gooden

Jenson Button egy vakmerő előzési kísérlettel az oldalára döntötte a fiatal versenyző autóját az alagút előtti jobbkanyarban, a Portier-ben. Ebben a sportfelügyelők ítélete szerint egyértelműen ő volt a vétkes, de Wehrlein a fejét is beütötte a korlátba, ezért rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy csak az orvosok jóváhagyását követően vehet részt a következő, kanadai versenyen.

Csütörtökön azonban kiderült, hogy az ijedtségen kívül nem esett baja, egészségkárosodás nélkül megúszta a furcsa borulást. "Minden vizsgálatot elvégeztek. Találkozunk Montrealban!" - írta Twitteren.

Wehrleint sokan puhánynak bélyegezték, amiért nem vállalta a vesrenyzést Ausztráliában és Kínában – ez annak a következménye volt, hogy a nyaksérülését követően hosszabb ideig nem edzhetett, és leromlott az erőnléte. A Spanyol Nagydíjon viszont csapata első idei pontjait megszerezve csattanós választ adott a bírálóinak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!