Vágólapra másolva!
Nagyon jól érzi magát a Monacói Nagydíjon, de elismerte, egyáltalán nem hiányzott neki a Forma-1. Vandoorne egyre jobban szerepel, és a balesete sem bizonytalanítja el.

Az idei eredményeik fényében sikeresek voltak a McLaren Honda versenyzői a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, hiszen Jenson Button a 9. helyezett lett, Stoffel Vandoorne pedig a 10. helyen végzett. A belga pilóta az idén először jutott ki a Q1-ből, és rögtön a legjobb 10-ig vitte, de a Q2 végén összetörte az autóját, így Button lett az edzés hőse a wokingi istállónál.

A 2009-es világbajnokon egyáltalán nem látszott, hogy fél éve nem ült F1-es autóban, és az idei MCL32-t nem is tesztelte. Elégedett volt az eredménnyel, de elismerte, hogy nem hozott ki mindent a lehetőségből, sőt fél mondatokkal arra is utalt, hogy talán mégsem lett volna felesleges Bahreinben tesztelni, mielőtt autóba ült az utcai pályán.

Button utoljára vett részt F1-es időmérőn - galériával! Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

„Ha nem lettem volna távol, csalódottabb lennék a 9. hely miatt, de így most remek hétvégénk van – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Azt mondták, hogy érezzem jól magam, és nagyon is ezt tettem. A Q3 már nem tetszett annyira, mert nem tudtam, miként változik a pálya állapota, milyenek lesznek a gumik, hogyan fog viselkedni az autó, és fogalmam sincs, hol vannak az autó határai.

„Monacóban ezt nem lehet megtalálni, egy nyitott pályán kell erre ráérezni. A saját szintem alatt vezettem, kár érte, de nagyon örülök a 9. helynek. A csapat lenyűgöző, és nagyon élvezem a hétvégét.

„Most imádtam az autót vezetni, sőt az egész F1-es hangulatot, hiszen Monacóban vagyunk, de nem hajszolhatom a határokat, mert nekimegyek a falnak. Nagyon nehéz volt, de élvezem” – mondta a brit veterán, aki vasárnap így is az utolsó helyről indul majd erőforrás-alkatrészek cseréje miatt. Viccelődve hozzátette, hogy ez Fernando Alonso hibája, és humorosan „vacak versenyt” kívánt neki az Indianapolis 500-on.

Vandoorne gyors volt, de a végén a falnak ment - galériával! Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Button szereplését kissé megszépíti, hogy Vandoorne a Q3-ban már nem vett részt, hiszen a Q2 végén összetörte az autóját. A belga pilóta az idén először mutatta meg igazán, miért tartják generációja egyik legjobbjának, és bár

a Q3-ban már nem tudott részt venni, a büntetésekkel együtt elért 13. helye így is szép eredmény a körülményekhez képest.

„Nagyon jó napunk volt, szépen felépítettük a hétvégénket az edzések alatt. Magabiztosan kezdtem az időmérőt, remekül szerepeltünk a Q1-ben és a Q2-ben, minden alkalommal az 5-6-7. helyen voltunk. Lendületben voltam, de ez sajnos egy balesettel végződött, de ez néha előfordul, amikor az ember ilyen autókat a határig hajszol Monacóban.

„Nagyon jól érzem magam, a csapat mindenképpen jó irányba tart, én is egyre magabiztosabb vagyok a srácok között. Ezen a hétvégén megvillantottuk a teljesítményünket, reméljük, ezt tudjuk folytatni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!