Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok izgalmasnak találja a Mercedes és a Ferrari csatáját, amelyben szerinte korábbi csapattársa teljes támogatást kap. Gyermeke születik és új feladatokat kap.

Visszavonulása óta ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt Nico Rosberg, a tavalyi F1-es világbajnok, a hétvégén viszont, ha akarna sem tudna elbújni, hiszen otthonában, Monacóban rendezik a szezon következő futamát. Rosberg a Mercedes márkanagykövete maradt, de további feladatokat egyelőre nem vállal. Második gyermeke születésével azonban egyre nagyobb lesz a felelőssége.

„Csodálatos, hogy együtt létrehozhatunk egy új életet, de a két gyermek kihívás is, ezért a jövőben több időt akarok fordítani arra, hogy Viviant segítsem” – nyilatkozta az Auto Bildnek, de elárulta, továbbra is izgalommal figyeli a Forma-1 eseményeit, köztük korábbi csapattársa, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel küzdelmét az idei futamokon.

Rosberg (balra) kiszállt a csatából Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Az első versenyek nagyszerűek voltak a Forma-1 számára, óriási izgalmakat hoztak, az ember soha sem tudta, hogy ki fog nyerni – mondta Rosberg. –

Rosberg 2014 és 2016 vége között gyakorlatilag csak Hamiltonnal csatázott a győzelmekért és a világbajnoki címekért. Két vereség után tavaly a végső sikert is elérte, kívülről nézve viszont „menőnek” találja, hogy Hamilton az idén a Ferrarit képviselő Vettel ellen küzd, és nem egy belső ellenféllel, ahogy ellene tette.

Vettel mindkét Mercedes ellen küzd Forrás: AFP/Johannes Eisele

„Ez egy teljesen más helyzet Lewis számára. Mivel egy másik csapattal harcol, az egész istállónak mögé kell állnia, nem csak a felének, mint eddig.”

A 31 éves expilóta elárulta, sokáig tartott számára, mire kipihente a tavalyi szezon fáradalmait

és az utána következő ünneplést. Azt mondta, egyre több emberrel akar találkozni, hogy kiderüljön, mihez érdemes kezdenie a továbbiakban. A monacói autóklub elnöke, Michel Boeri elárulta, Rosberg hozzájuk már bejelentkezett.

„Velünk akar dolgozni a pálya tökéletesítésén, köszönhetően a versenyzői látásmódjának. Rámutathat a biztonsági hiányosságokra is – mondta Boeri, azt azonban leszögezte, hogy az elnöki feladatkör egyelőre nem merülhet fel. – Ha bárki is át akarja venni a munkámat, 2021-től teheti meg” – szögezte le a 78 éves szakember a Nice-Matin napilapnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!