Vágólapra másolva!
Még szürkébb autót ígért a látványterveken az amerikai istálló, Monacóban kiderült, hogy az új küllemük szerencsére nem annyira unalmas.  

A Haas tavaly egy fehér alapon piros-fekete mintázatú autóval mutatkozott be a Forma-1-ben, majd az idei évre a szürke lett a domináns szín a festésben. A VF-17 orrára, cápauszonyára és hátsó szárnyára még jutott a piros festékből az első versenyeken, de a Monacói Nagydíjtól már azokat is eltüntetik, mivel a szezon végéig megváltoztatják az autó küllemét.

Ami eddig piros volt, most fehér lett Forrás: Farkas Péter - GPhírek

Günther Steiner csapatfőnök elmondta, a változást az ihlette, hogy az eddiginél nagyobb méretben, jobban látható helyen kell feltüntetni a rajtszámokat, és ennek kapcsán gondolkodtak el azon, hogyan javíthatnának az autó megjelenésén.

Az eredeti látványterven úgy tűnt, hogy az eddigi piros részeket halványszürkére cserélik, beleértve az oldaldobozon lévő Haas feliratot is, de Monacóban kiderült, hogy szerencsére világosabb, fehérre hasonlító színt használnak, így az autó nem szürkül bele annyira a környezetébe.

Maradt azért piros Haas logo is Forrás: Farkas Péter - GPhírek

Pirosan csak a Haas logót hagyják meg a motortakaró elemen, illetve a vékony csíkot a hátsó tengely előtt. Az istálló az első 5 futamon megszerzett 9 pontjával a konstruktőri tabella 8. helyét foglalja el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!