Vágólapra másolva!
Amatőr zsaroló fenyegette meg Corinna Schumachert azzal, hogy gyermekei életére tör, ha nem fizet. Ő inkább hívta a rendőrséget.

Újabb zaklatást kellett elviselnie Michael Schumacher családjának, miután számtalanszor megsértették a magánszférájukat, és egyéb bűncselekményeket is elkövettek ellenük, hogy megtudjanak valamit a 2013-as síbalesete óta a világtól elzárva kezelt sportolóról. Ezúttal viszont egy Huseyin B nevű, 21 éves férfi még messzebb ment, meg is fenyegette Corinna Schumachert.

Az elkövető Németországból emailen követelt 900 ezer eurót Schumacher feleségétől, és kilátásba helyezte, hogy ha ezt nem kapja meg, „baleset érheti” Mick Schumachert, aki tavaly még az olasz és a német F4-es bajnokságban versenyzett, az idén viszont már az F3-as Európa-bajnokság mezőnyében szerepel.

Nem volt jó ötlet megzsarolni Corinna Schumachert Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ronald Wittek

A Telegraph „eléggé amatőrnek” nevezte a zsarolási kíséretet, mert az elkövető emailben kereste meg Corinna Schumachert, és az összeg átutalásához a saját bankszámlaszámát adta meg. A levélben „apró, 900 ezer eurós adományt” várt, és azt írta, hogy „ha a pénz 2016. március 31-ig nem érkezik meg, a gyermekei meghalnak vagy így vagy úgy. A Formula 4-ben sokféle baleset történhet.”

Schumacher felesége rögtön értesítette a svájci rendőrséget,

ők pedig könnyedén lenyomozták a németországi bankszámlaszámot. Eberhard Hausch bíró azt mondta a vádlottnak, hogy „finoman szólva, nem volt túlságosan észszerű, hogy a saját bankszámlaszámát adta meg.” Huseyin B elismerte az ellene felhozott vádakat, de nem tudta megmagyarázni a tettét.

A nyomozók szerint a vádlott a Sixt bérautócég 72 esztendős tulajdonosát, Erich Sixtet is meg akarta zsarolni, de erre már nem volt alkalma. 4.500 eurós pénzbüntetés mellett 1 év 9 hónap felfüggesztett börtönre ítélték, 50 óra közérdekű munkát kell elvégeznie, és kezelésekre is járnia kell.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!