A Mercedes még mindig számol Alonsóval

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Ausztrál Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Australia, #14 Fernando Alonso (ESP, McLaren Honda Formula 1 Team), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Formula One Team),
Vágólapra másolva!
Toto Wolff kedveli a spanyolt, a megfelelő autóban ülve képesnek látja újabb vb-cím megszerzésére, de a dicséretén túl azt is kijelentette: nem őt tekintik első számú jelöltnek a jövőre kiadó helyükre.

Fernando Alonso az idei évre még kitartott a McLaren mellett, de 2018-tól szabadon igazolhatóvá válik. A sajtó már az év elején összeboronálta a Mercedesszel, miután váratlanul felszabadult náluk egy ülés Nico Rosberg visszavonulásával, s mivel Valtteri Bottas szerződése csak 2017-re érvényes, számítani lehet rá, hogy sok pletykát hallunk még a két fél közös jövőjéről.

A Spanyol Nagydíjon a helyi sajtó megkérdezte Toto Wolffot, a Mercedes mérlegeli-e Alonso leigazolását, de ő célzott rá, hogy

nem a kétszeres világbajnok az első számú kiszemeltjük Lewis Hamilton jövő évi csapattársául.

Az sem biztos, hogy búcsút intenek Bottasnak.

"Természetesen kiértékelhetjük a lehetőségeket, és előzetesen sohasem mondhatunk nemet bármelyikre is, az butaság lenne. De az a helyzet, hogy más pilóták előnyből indulnak Alonsóval szemben. Jelenleg Valtteri és Lewis (Hamilton) jelenti számunkra az első számú prioritást" - jelentette ki Wolff.

A Mercedes nem vadászik Hamiltonra Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

"A fiataljaink (Esteban Ocon és Pascal Wehrlein) szintén ígéretes, és más versenyzőket is kedvelek. Közülük Fernando az egyik, de semmi több."

"Rendszeresen beszélünk telefonon, a futamokon pedig szoktunk találkozni, ám ez számos más versenyzővel is így van. Beszéltünk róla, mi a helyzet, információt cseréltünk. Elmondta, hogy látja a dolgokat, mi áll a szerződésében, és mi is elmondtuk neki, hogy látjuk őt. Ennél tovább nem jutottunk, sosem tárgyaltunk a szerződtetéséről."

Wolff nem tagadta, hogy nagyra értékeli a kétszeres világbajnokot, de megjegyezte vele kapcsolatban: a pályafutása korábbi részében többször ártott a csapaton belüli harmóniának.

Hihetetlen képességei vannak. Energikus, motivált, és szerintem nem gond, hogy 35 éves - mondta. - A karrierje utolsó szakaszánál tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne képes versenyeket, világbajnokságokat nyerni a következő két-három évben."

"A jelenlegi Fernando Alonsót könnyebben választanám, mint a korábbit, de a múltját is figyelembe kell vennünk."

Ezzel főleg a McLarennél töltött zűrös 2007-es idényére utalhatott, amikor magára haragította Ron Dennist, de Alonsónak a ferraris időszakában is voltak feszültséget szító megnyilvánulásai.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!