Vágólapra másolva!
A Honda főnöke szerint Alonso pontokat szerezhetett volna, ha nem keveredik kalamajkába a rajt után, a spanyol versenyző viszont nem így látja, bár nincs elkenődve sem.

Egy napig tartott az örömünnep a McLarennél, mivel Fernando Alonso a 7. rajthelyről indulva nem tudott pontot szerezni a Spanyol Nagydíjon. A kétszeres világbajnok a három élcsapat versenyzőinek kivételével mindenkit legyőzött az időmérőn, de a futamon már nem volt ilyen jó a lapjárása, bár legalább elkönyvelhette első célba érését az idén.

Már az első kanyarnál rosszra fordult a sorsa, ahol a Valtteri Bottas-Kimi Räikkönen-Max Verstappen karambolból próbált profitálni, csakhogy ő maga is ütközött Felipe Massa Williamsével. Nincs elkenődve emiatt, mert úgy véli, e nélkül sem végzett volna az első tíz között, előbb-utóbb megelőzte volna a legtöbb üldözője.

"Az előttem lévők ütköztek, én pedig kockáztattam. Visszafoghattam volna magam, de nem volt vesztenivalóm, ezért megpróbáltam kívülről elmenni mellette, tudva, hogy talán nem vesz észre - mondta a koccanásról Massával. - Azonban az ütközés nélkül is előbb vagy utóbb hátrébb estem volna, ismerve a sebességünket az egyenesekben. Az üldözők apránként felépítik a támadást, és

"Összességében pozitív hétvégénk volt. Célba értünk, bár sajnos nem pontszerző helyen, de legalább javult a megbízhatóságunk, tegnap pedig jó kört futottam. Volt néhány szép pillanat - foglalta össze az elmúlt két napot. - Nem hiszem, hogy a mai versenytempónkkal pontot szerezhettünk volna."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: DPPI/Florent Gooden

Ebben nem értett egyet a Honda F1-es programjának vezérével,

aki igenis elérhetőnek látta a pontszerzést. "Csalódott vagyok. Szerintem (Alonso) ma jó tempót diktált, és elég versenyképesek voltunk ahhoz, hogy szerezzünk néhány pontot" - nyilatkozta Haszegava Juszuke.

Vandoorne ártatlannak vallja magát

Alonsónak hétfő 9-kor már Indianapolisban kell lennie, ahol déltől folytatja a felkészülést a pályán az Indy 500-ra. "14 órám van pihenni, ebből 9-et a repülőn fogok tölteni, úgyhogy itt az idő átállnom az Indyre. A következő két hétben teljes mértékben arra fogok koncentrálni."

A Monacói Nagydíjon Jenson Button fogja vezetni az autóját.

Stoffel Vandoorne nem ért célba Barcelonában. Azzal nem vesztett sokat, hogy új erőforrás-elemek beszerelése miatt a 19. helyett a 20. helyről indult, de féltávnál ő is nekiment Massa autójának a célegyenes végi kanyarnál, ami után nem tudta folytatni a versenyt. Ráadásul a sportfelügyelők neki adtak 3 rajthelyes büntetést Monacóra.

"Nem számítottam rá, hogy Felipe mellettem lesz. Azt hiszem, elég helyet hagytam neki az előzéshez, de sajnos összeértek az autóink, és eltölt az első kerekem, így vége lett a versenyemnek - mondta Vandoorne, aki még nem látta az ütközésről készült felvételeket.

Számára az volt a nap pozitívuma, hogy végrehajtotta idei első előzését, áldozata Jolyon Palmer volt. A tíz csapatból csak kettő nem szerzett pontot a futamon, a McLarenen kívül a Williams megy még haza üres kézzel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!