Vágólapra másolva!
Az FIA a Spanyol Nagydíjtól kötelezővé tette a pilóták rajtszámának és nevének jobban látható megjelenítését. A Mercedes előre megmutatta, hogyan oldották meg a feladatot.

A hétvégi Spanyol Nagydíjtól az FIA előírta a csapatoknak, hogy tegyék jobban láthatóvá a pilóták nevét és rajtszámát annak érdekében, hogy a pályára kilátogató és a tévé előtt szurkoló nézők is jobban felismerhessék a résztvevőket. A Mercedes előre megmutatta, hogyan oldották meg a feladatot.

A sokak által nem kedvelt cápauszonynak új rendeltetést találtak, ezen helyezték el a minimum 15 cm magas rajtszámot, ami Lewis Hamilton esetében 44-es, és az időmérési rendszerben is használt HAM rövidítést. Az orrkúpon jól láthatóan megnövelt méretű rajtszám kapott helyet, ennek minimum 23 centisnek kell lennie, ami érdekes módon szakít a Mercedes hagyományos piros színével, és Valtteri Bottas autóján a jobb megkülönböztethetőség érdekében kék lett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!