Vágólapra másolva!
Dieter Zetsche, a Daimler ügyvezetője és Nico Rosberg is részt vett egy berlini konferencián, amelyen a tavalyi világbajnok visszalépése is téma volt.

Fél évvel a bejelentés után még mindig téma Nico Rosberg visszavonulása a Mercedesnél. A tavalyi F1-es világbajnok és a Mercedeseket gyártó Daimler ügyvezetője, Dieter Zetsche is a berlini Pathfinder Conference (Útkeresők konferenciája) vendége volt, és a Handelsblatt tudósítása szerint továbbra is azt fejtegetik, hogy Rosberg jól döntött-e, amikor felhagyott a versenyzéssel.

A német pilóta mindössze 31 évesen, pár nappal a világbajnoki cím megnyerése után közölte a csapat menedzsmentjével és a közvéleménnyel, hogy azonnali hatállyal távozik. Márkanagykövetnek azért megtartotta az autógyártó, így néhány rendezvényen még kihasználják a Rosbergben rejlő reklámértéket. Zetsche elismerte, hogy még mindig nem tért napirendre a történtek fölött.

Zetsche személyesen gratulált Rosberg győzelméhez a 2016-os Olasz Nagydíjon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem találtam a szavakat, és nem csak azért, mert éppen fogkefe volt a számban – emlékezett vissza Zetsche a szürke, novemberi reggelre, amikor értesült Rosberg döntéséről. Az üzletember később elárulta, Rosberg elkötelezettségét ismerve még jobban csodálkozott a helyzet láttán, és saját példájából kiindulva is másra számított. Ő maga 2019-ig nem tervezi a nyugdíjba vonulást.

Zetsche felidézett egy Szingapúri Nagydíjat, amely után Rosberg elájult az autóban mért 55 fokos hőmérséklet miatt, ez szerinte az elhivatottságát mutatta. A német sportember is hozzátette, a küzdőszellem hajtotta, és az akarat, hogy legyőzze a többieket.

„Hatéves korom óta arról álmodtam, hogy Forma-1-es világbajnok leszek – mondta Rosberg. – A barátok, a család és a szabadidő is csak másodlagos volt. A sport és a siker volt a középpontban, minden egyes nap – tette hozzá a tavalyi bajnok, aki azóta

családjának szenteli az életét, mindössze néhány fellépést vállalt el.

„Elértem a célomat, teljesen elégedetten nézhetek vissza – indokolta Rosberg, hogy fél év után sem bánta meg a döntését, azt viszont elismerte, továbbra sem tudja, mihez kezd ezután a rengeteg szabadidejével és 40 millió eurósra becsült vagyonával.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!