Sebastian Vettel testvére is versenyezni kezdett

Formula One Winter Test Auto Wagen Automobil Rundreise Kreislauf Spanien SPORT TEST Probe CAR Circuit Formula 1 GP GRAND PRIX SPO Spain Winter test motorsport race action SQUARE FORMAT Fabian Vettel brother of Sebastian Vettel (Scuderia Ferrari), has been
Fabian Vettel brother of Sebastian Vettel (Scuderia Ferrari), has been see in the track, during day two of the final Formula One Winter Testing at Circuit de Catalunya (Barcelona) on February 27, 2015 in Montmelo, Spain. Foto: S.Lau
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher fia után Sebastian Vettel öccse és Gerhard Berger unokaöccse is feltűnt a versenypályákon. Ketten közölük az F1-et is célba vették.

Két versenyhétvége és összesen hat futam után az összetett pontverseny 5. helyén áll Mick Schumacher az F3-as Európa-bajnokság mezőnyében, és legutóbb, Monzában a dobogóra is felállhatott, ahol édesapja korábbi munkatársa, Stefano Domenicali adta át neki a díjat. Bár sokan már az F1-be várják, Mick egyelőre kis lépésekkel akar előre haladni.

„Még csak most érkeztem meg a Forma-3-ba, épp, hogy véget ért a második hétvégém – nyilatkozta az ARD-nek. – Egyszerre csak egy lépést akarok tenni, semmi konkrétumot nem mondhatok. Nincs semmilyen igazi problémám. Az autó hihetetlenül gyors, majdnem annyira, mint a DTM. Óriási élményt nyújt” – tette hozzá.

Mick Schumachernek tetszik az F3 Forrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

Michael Schumacher korábbi felettese, a manapság tévés szakértőként dolgozó Norbert Haug is méltatta az ifjú Schumacher előmenetelét. Haug szerint Mick „nagyon-nagyon összeszedett, igen jónak tűnik, szép jövő áll előtte. A határokhoz közel vezet, de nem lépi át azokat. Nagy dolgokat várhatunk tőle.”

Schumacher mellett egy másik híres német név is feltűnt a hétvégén az autósport térképén, az Audi TT kupában ugyanis rajthoz állt Fabian Vettel, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel öccse. A 18 esztendős fiatal egyelőre mérsékelt teljesítménnyel kezdett, és két futamon összesen 20 pontot gyűjtött, ezzel az összetett 8. helyezettjeként várja a folytatást.

Fabian Vettel közepesen kezdett a TT Cupban Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau/Gruppo

„Részben számítottam erre, bár nem ilyen extrém mértékben, de meg tudok birkózni vele – válaszolta Vettel, amikor arról kérdezték, hogy felkészült-e a bátyja miatt a nagy médiafigyelemre, és kijelentette, hogy csak tapasztalatok ügyében kéri majd ki sikeres fivére segítségét.

„Eldöntöttem, hogy magamnak taposom ki az utat. Én akarok tárgyalni az emberekkel, hogy az év végén legyen elég pénzem. A családom a rendelkezésemre áll, de az édesapámmal olyan normálisan akarom ezt csinálni, mint minden más pilóta” – szögezte le.

Auer megnyerte az idénynyitót, és a második futamon is esélyes volt a dobogóra Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A TT kupa a hétvégén a DTM betétfutama volt, és a csúcskategóriában szintén egy ismerős felmenő rokona, Gerhard Berger unokaöccse, Lucas Auer vitézkedett a Mercedes színeiben. Ez azért különösen érdekes, mert Berger az idei évtől a DTM igazgatója lett, de az első futamot megnyerő Auer azt állítja, a rajt előtt nem is találkozott vele. Végül az élen távozott a hockenheimi fordulóról.

„Ideje, hogy ismét legyen egy osztrák Forma-1-es sztár – nyilatkozta Berger a Krone című napilapnak. – Úgy gondolom, erre most már nem kell sokáig várnunk. Ha Luki folyamatosan kiugró teljesítményt nyújt a DTM-ben, szerintem lehetőséget kap majd” – tette hozzá. Auer autóját ugyanaz az osztrák BWT szponzorálja, amely rózsaszínné változtatta a Force India F1-es autóit is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!