Van brit sportoló, aki még Hamiltonnál is jobban keres

Forma-1, Lewis Hamilton, Versace divatbemutató
F1 driver Lewis Hamilton attends the show fashion house Versace during the Women's Fall/Winter 2017/2018 fashion week in Milan, on February 23, 2017. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
A Mercedes F1-es sztárját két focista követi a leggazdagabb brit sportolók listáján, amire rajta kívül még egy F1-es pilóta felfért.

Jelentős előnnyel Lewis Hamilton vezeti a leggazdagabb brit sportolók listáját, amit a Daily Mail állított össze. A Mercedes háromszoros világbajnoka a 2007 óta tartó F1-es pályafutása során 131 millió fontot (kb. 48 milliárd Ft) gyűjtött a McLarentől, és elsősorban jelenlegi munkaadójától, a Mercedestől.

Hamilton ezzel 21 millió fontos előnyben van svéd Zlatan Ibrahimovic, a Manchester United labdarúgója előtt, aki 110 millió fontot keresett eddig, bár ennek nagy részét még nem a mostani klubjától, hanem korábbi egyesületeitől kapta. A listán csapattársa, Wayne Rooney a 3. helyezett 93 millió fonttal, majd Jenson Button, a McLaren tartalékpilótája a 4. helyezett 86 millióval.

A leggazdagabb brit sportoló Forrás: AFP/Miguel Medina

Button 2000 és 2016 között főállású F1-es pilóta volt, 2009-ben megnyerte a világbajnokságot is, az idén tartalékpilótaként folytatja, de beugróként részt vesz a három hét múlva zajló Monacói Nagydíjon, és 9 millió fonttal növelte a vagyonát. Hamilton és Button képviselik az F1-es mezőnyt a listán, a továbbiakban Rory McIlroy golfozó és Andy Murray teniszező következik 82-77 millióval.

Az alsóházban két labdarúgó menedzser, a portugál José Mourinho és a spanyol Pep Guardiola is szerepel a 7. és a megosztott 9-10. helyen 61 és 50 millióval, közéjük a walesi Gareth Bale és a szudáni-brit kosaras, Loul Deng férkőzött be 54, illetve 50 millióval.

A Mercedestől kapott fizetése mellett Hamilton egyéni szponzorációkkal is igyekszik növelni a bevételeit. Egy kozmetikai cég reklámarcaként dolgozik, és nemrég saját energiaitalt is kiadott, valamint bejelentette, hogy a többször is botrányt kavart Snapchat profilját leállítja, és az Instagram Stories szolgáltatást használja a továbbiakban.

Ennek ellenére nem Hamilton növelte a legnagyobb összeggel a vagyonát az elmúlt évben, mert az általa megkeresett 25 milliónál McIlroy nagyobbat kaszált, ő 26 milliót gyűjtött be, Bale 20 milliós pluszban van, Murray pedig 13 milliót teniszezett össze az elmúlt év során. A 10-es lista egyik tagjának sem lett kevesebb a pénze, összesen 129 millió fonttal nőtt a vagyonuk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!