A hétvégén szinte újra kezdődik az F1-es világbajnokság

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Russia JOY pleasure WINNER positive PLEASED delight SPO Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Russia, 
#77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas), #5 S
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Russia, #77 Valtteri Bottas (FIN, Mercedes AMG Petronas), #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari) | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Niki Lauda szerint így lesz, mert a csapatok rengeteg frissítéssel készülnek a Spanyol Nagydíjra. Az előző futamon az első győzelmét arató Bottast még nem meri a világbajnoki cím esélyesei közé sorolni.

A Mercedes ügyvezetője, Niki Lauda szerint a hétvégi Spanyol Nagydíjon könnyen borulhat az erősorrend az idény első négy versenyéhez képest. A csapatok a szezon európai szakaszának szokásos nyitányára időzítik az első átfogó fejlesztési csomagot, így ez a verseny jelentheti az első nagyobb fordulópontot a világbajnoki küzdelemben.

A Red Bull a vadonatúj kasztnitól várja, hogy közelebb lopakodjon a két élcsapathoz, a Mercedes elsősorban az eddig túlsúlyos autó tömegének csökkentésével próbál gyorsulni, és mérget vehetünk rá, hogy a Ferrarira is felkerül jó pár új elem.

"Mindenki fejlesztésekkel készül - mondta Lauda.

Barcelonában azonban kiderül, ezt az edzéseken és a versenyen is látjuk majd."

Barcelonában borulhat az eddigi sorrend Lauda szerint Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A Mercedesnek leginkább a gumikezelési problémákon kell felülkerekednie, ami Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast egyaránt értékes pontoktól fosztotta meg. A finn az előző futamon megszerezte F1-es pályafutása első győzelmét, de Lauda szerint még korai lenne arról beszélni, hogy máris komolyan számolni kell vele a világbajnoki küzdelemben.

"Senki sem tudhatja. Ez csupán egyetlen verseny volt, amelyen nyert, életében először. Még várnunk kell, aztán meglátjuk - jelentette ki. - Az ilyesmit nem lehet erőltetni. Bottas gyorsabb volt (Oroszországban), de Lewis kiemelkedő tehetség, többszörös világbajnok. Bottas múltkor legyőzte, ám lehet, hogy a következő három futamon Lewis fogja legyőzni őt."

"Az viszont biztos, hogy jó utódja Nico (Rosbergnek). Nem rossz teljesítmény tőle, hogy már szerzett pole pozíciót, és győzött a negyedik versenyen."

Bottas 23 pontos hátránnyal követi a listavezető Sebastian Vettelt a pontversenyben.

A budapesti Nagy Futamon azt mondta, számára nem sok minden változik az első győzelmet követően, próbál továbbra is jó eredményeket szállítani a Mercedesnek, és minél többet akar tanulni Hamiltontól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!